Bubnjarska radionica Izgradnja zajednice zvukom, tišinom, ritmom u Podcrkavlju (Brodsko-posavska županija) 15. studenog 2017.

 U sklopu programa Ruksak (pun) kulture izvedena je u Područnoj školi Podcrkvalje bubnjarska radionica pod vodstvom Branka Trajkova Traka, profesionalnog glazbenika s diplomom inženjera arhitekture i statusom bubnjara rock grupe Zabranjeno pušenje.

   Na početku programa Branko Trajkov objasnio je osnovne teorijske temelje izvedbenih aktivnosti. Radionica nije imala samo glazbeni predznak, već je koristila kao kreativni poticaj tjelesno-motoričkim vježbama i vježbama  koncentracije. Cilj je ovog programa bio putem glazbenih obrazaca otvoriti i stimulirati nove kanale neverbalne komunikacije. Za vrijeme radionice gradila se skladna i čvrsta zajednica temeljena na hijerarhiji zvuka i ritma, a ne tjelesnih, umnih ili društvenih predispozicija sudionika. Kroz  bubnjarsku radionicu učenici su upoznali instrumente različitih svjetskih tradicija i kultura, Orffovim instrumentarijem, dok su se neki i osobno okušali u sviranju. Temeljena na takozvanom „drum circle-u“, radionica je za koju nije bilo potrebno nikakvo glazbeno predznanje.

   Na radionici je sudjelovalo tridesetak učenika od 5. do 8. razreda i učitelji: Danijel Djelobrk, Maja Penava Aleksić, Ivana Rosandić, Ivan Pejanović, Marina Šimunović, Natalija Grško Benić i Ivana Pečuvčić te Sanja Abramović Boras (knjižničarka), Martina Štrljić (pedagoginja), Ines Gelešić soc. Pedagog, ravnateljica Veronika Čerenko i Iva Boras (tajnica).