Natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" 2014.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L'Oreal ADRIA uz pokroviteljstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i uz potporu Rektorskog zbora Republike Hrvatske osmu godinu za redom objavljuje projekt stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim nagrađuje mlade hrvatske znanstvenice
 
 
Natječaj za nacionalni program stipendiranja "Za žene u znanosti" 2014.
 


Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO i L'Oreal ADRIA raspisali su natječaj za nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ kojim se dodjeljuju četiri stipendije u iznosu od 5.000,00 € (u kunskoj protuvrijednosti). 
 
Natječaj je otvoren od 14. listopada do 29. studenog 2013. godine, a prijavu mogu podnijeti sve mlade znanstvenice u završnim fazama doktorskog studija, koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske. Na stipendiju programa „Za žene u znanosti“ 2014. se mogu prijaviti isključivo ženske osobe na završnom stupnju doktorskog studija koje:
  • su polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja
  • izradu doktorske disertacije provode na znanstvenim institucijama u Republici Hrvatskoj
  • nisu starije od 35 godina na dan 29. studenog 2013. godine
  • imaju hrvatsko državljanstvo te prebivalište u Republici Hrvatskoj.
  • Kandidatkinje, polaznice doktorskog studija iz područja prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, ne smiju biti starije od 35 godina na dan 29. studenog 2013. godine.
 
Sve prijave moraju biti predane na službenom obrascu za prijavu uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju (preslike). Sve prijave trebaju biti naslovljene na predsjednika Natječajnog povjerenstva nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“. Prijave u dva primjerka (jedan tiskani i jedan elektronički) moraju biti zaprimljene u uredu Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture (Runjaninova 2, Zagreb) odnosno na e-mail adresu unesco@min-kulture.hr  najkasnije do 29. studenog 2013. godine u 24:00h.


Pravilnik natječaja

Obrazac prijave za dodjeljivanje stipendije

14. listopada 2013.