4. Ibero-američki forum mladih o svjetskoj baštini

 

 
4. Forum mladih o svjetskoj baštini održat će se u Španjolskoj od 10. do 20. lipnja 2012. u organizaciji Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Španjolske.

Forum mladih dio je programa Patrimonio Joven, kojim se kroz obrazovanje u baštini i komunikacije želi utjecati na očuvanje kulturne baštine. 1. Ibero američki forum mladih o svjetskoj baštini održan je 2009. godine u sklopu 33. zasjedanja Odbora za svjetsku baštinu, kojem je domaćin bila Španjolska.
 
Hrvatski predstavnici sudjelovat će na 4. Forumu mladih o svjetskoj baštini zajedno s mladima iz Kolumbije, Čilea, Ekvadora, Hondurasa, Meksika, Paname, Perua, Sjedinjenih Američkih Država, Filipina, Maroka, Tunisa, Njemačke, Francuske, Hrvatske, Rumunjske, Rusije i Španjolske.
 
Desetodnevni program Foruma obuhvaća konferencije, posjete dobrima upisanim na popis svjetske baštine UNESCO-a, okrugle stolove, rasprave i praktične radionice u sklopu kojih će se sudionici upoznati sa španjolskim dobrima s UNESCO-ovog popisa i osmisliti vlastite zamisli i aktivnosti za očuvanje baštine.