Alkemija glasa i zvuka u Velom Lošinju (1. listopada 2018.)

Djeca Dječjeg vrtića Žižula u Velom Lošinju 1. listopada 2018. godine kroz radionicu Alkemije glasa i zvuka, a pod vodstvom voditeljice Melite Lovričević, upoznala su tri nova instrumenta: liru, kalimibu i ksilofon.




Grupa od dvadesetak djece starosti od 4 do 7 godina, zabavljala se pjevajući, svirajući, pričajući priču instrumentima, improvizirajući onomatopejom i povezujući pokret s glazbom i maštom. Na zabavan način djeca su učila o ritmu, melodiji, jeki, tišini i kroz tradicionalnu pjesmu Grad se beli  i kroz priču Ivane Brlić Mažuranić ‘“Kako je Potjeh tražio istinu’’.

Djelatnicima u vrtiću je kasnije podijeljen materijal za daljnji rad, uz poticaj da djeca i roditelji sami dalje stvaraju kreativnije ozračje (igre, instrumenti, slušanje glazbe). Vrtiću je ostavljena 1 kalimba kao poticaj za daljnje sviranje.

Zabavno, kreativno i edukativno druženje koje je potaklo i odgajateljice i djecu na novi kreativni sadržaj, način rada i dalo je novi impuls okolini spremnoj za kreativno izražavanje i željnoj ovakvih sadržaja.