“Beat Busters” radionica ritma u Puli (25. travnja 2018. godine)


Radionica suvremenih ritmova “Beat Busters” pod vodstvom Valenta Samardžije, gostovala 25. travnja 2018. godine u Puli u školi Giuseppina Martinuzzi.  Na radionici je Sudjelovalo 37 učenika  osmih razreda te učiteljica glazbenog odgoja Samantha Rocco. Prostor sportske dvorane pokazao se najpogodnijim za ovu svrhu, a sama škola ima odlične programe glazbe unutar školskog programa, kao što su ples i orkestar flauta.

Nakon uvoda i predstavljanja Beat Busters projekta podijeljene su brošure na kojima su se nalazile adrese kako pronaći više informacija o ritmu, radionicama i voditelju. Radionica je započela podjelom i prilagodbom udaraljki, zvečaka, lonaca, kanti, kutija i svega drugoga što se može naći u blizini, a proizvodi zvuk.  Opisan je ukratko „analogni sekvencer“, ploča koja prikazuje poziciju udaraca u odnosu na vrijeme unutar takta.
 
Za prvi ritam odabran je „House“ te Hip hop ritam, koji spada u suvremenu produkciju glazbe budući da je bilo učenika koji treniraju jazz dance i hip hop moderne škole plesa.

Nakon radionice zaključeno je kako treba nastaviti s ovom aktivnošću u smislu edukacije o modernim ritmovima i plesu. Snimke istraživanih ritmova i upute planirane su po završetku niza radionica kako bi se aktivnosti nastavile na satovima glazbenog odgoja.