Veselim bubnjevima do velikih osmijeha u Vukovaru (27. ožujka 2018. godine)


U sklopu programa Ruksak (pun) kulture u Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru gostovao je Branko Trajkov -Trak. 30 učenika i djece sudjelovalo je u radu radionice uz svoje učitelje i odgojno–obrazovne djelatnike Božicu Čajić, Ivanu Čavar Volarević, Goranku Ćulibrk, Maricu Filipović, Maju Papst Milanović, Danijelu Šarac, Dijanu Torić, Dejanu Varnica, Anamariu Vojnović, Mateu Vukas Launek i ravnateljicu Mirelu Posarić.

Trak je u školskoj dvorani  djecu podučavao kako koristiti ritam i zvuk (stvoreni uz pomoć različitih instrumenata poput bubnjeva, zvečki i sl), ali i tišinu u prenošenju emocionalnih poruka. Ova bubnjarska radionica nije imala samo glazbeni predznak, već je koristila kao kreativni poticaj tjelesno-motoričkim vježbama i vježbama koncentracije. Nakon uvodnog predavanja svaki učenik dobio je instrument te se okušao u sviranju ritma.

Cilj programa je putem glazbenih obrazaca otvoriti i stimulirati nove kanale neverbalne komunikacije. Neposredno prije kraja radionice svi su zajedno uz zvukove bubnjeva zapjevali i jednu staru indijansku pjesmu.