Čaroban posjet Koločepu (24. travnja 2018.)

Na otoku Koločepu se 24. travnja 2018. godine u Osnovnoj školi Ivana Gundulića i Područnoj školi Koločep održala predstava Šumastikus pod vodstvom glumaca Petar Cvirn i Sanja Milardović koju su odgledala 25 učenika i 8 odgojno-obrazovnih djelatnika.

Izvedba predstave i radionice Šumastikus na otoku Koločepu ili Kalamoti kako ga zovu stanovnici otoka, svakako spada među zanimljivija iskustva vezana uz Ruksak (pun) kulture. S programom Šumastikus Ruksak (pun) kulture posjetio je jednog jedinog učenika u područnoj školi Koločep te uključila učenike i učitelje područne škole sa Šipana i matične škole Ivana Gundulića  da također dođu u posjet.

Učitelji na otoku izrazito su srdačno dočekao malu karavanu, još su srdačnije prihvatili predstavu i radionicu te pokazali veliko zadovoljstvo i zahvalu zbog našega rada tijekom izvođenja programa. Predstava i radionica izvedene su na otvorenom, na školskom igralištu, pozadinu je činila šuma, te se na taj način uspio realizirati jedan od ciljeva projekta Šumastikus koji se odnosi na ideju da se djeci ponude nove mogućnosti interpretacije poznatih im školskih prostora,  u ovom slučaju eksterijer.

Sudionici programa su djeca koja su izrazito dobro prepoznala sve elemente na razini sadržajnog, poetskog i didaktičkog tijekom predstave te za vrijeme radionice. Sjajno su pratila vježbe, te su prepoznala znanja sprovedena kroz scene tijekom predstave.
Svakako, jedan Ruksak za pamćenje.