O ledenom dobu pričalo se u Žakanju (13. travnja 2018. godine)

Radionica „Priča iz kofera“ voditeljice Gordane Lukačić gostovala je 13. travnja 2018. godine u Dječjem vrtiću Čarolija u Žakanju, a prisustvovalo joj je dvadeset sedmero djece, ravnateljica Mirjana Bregar, i odgojiteljice Maja Fabina, Lora Batušić, Danica Fric.

Radionica je počela ispijanjem čaja i pričanjem priča o Pandi Mandi, ledenom dobu i bijegu u toplije krajeve na planet Mars. Svi sudionici radionice od najmlađih do najstarijih u grupi, uključujući voditeljicu i odgajateljice su se igrali, svi su bili zaokupljeni sadnjom bambusa u Bambusgaju, postavljanjem namještaja u čajanu i naravno servisa za čaj, a mali zeleni češalj s Marsa izazvao je posebno zanimanje. Tijekom dijela radionice „Pišem pismo“, djeca su pokušala i uspjela adresirati kuvertu za Pandu Mandu, a nakon adresiranja odlučili su crtežom savjetovati Mandu i njene prijatelje kako da se vrate na Zemlju.

Po završetku radionice napravljena je zajednička fotografija i svim sudionicima je bilo žao što je vrijeme isteklo. Tek što popiješ čaj i pojedeš čajni kolačić, malo se poigraš u koferu iz kojeg frcaju priče, pošalješ poruku Pandi Mandi kako da se vrati na Zemlju i…već je vrijeme za ručak i spavanje! No mališani i njihove odgojiteljice nastavit će priču o Pandi Mandi, o odlasku na Mjesec i povratku na Zemlju, o čuvanju Zemlje i raznim oblicima ekologije kojom se moramo baviti od najranijih dana kako bi naš planet opstao.