Šumastikus u Donjoj Stubici (9. svibnja 2018.)

Program "Šumastikus"   pod vodstvom Petra Cvirna i Sanje Milardović održan je u Osnovnoj školi Donja Stubica  9. svibnja 2018. godine. Predstavi je prisustvovalo 228 učenika od prvog do četvrtog razreda i matične i područne, a na radionici su sudjelovala djeca područnih škola (dvije područne škole).

Osoblje škole dočekalo je spremno i pripremljeno za održavanje programa budući da je program izveden u okolišu škole, na tratini okrenutoj prema šumi, ispod velikih stabala, što je omogućilo realizaciju jedne od ideja predstave koja se odnosi na novu reinterpretaciju prostora.

Cijela provedba programa bila je poseban događaj za sve sudionike sudeći prema pozitivnim reakcijama djece i pedagoga nakon provedenog programa. Učenici su sjajno pratili predstavu te su na radionici pokazali da su savladali i zapamtili  informacije koje su čuli tijekom same predstave.

"Ruksak pun kulture" i ovaj put se pokazao kao sjajan projekt te ključan u pogledu dugoročnijeg promišljanja strategija vezanih uz nastavnu i izvannastavne aktivnosti u obrazovnom sustavu.