Beat Buster radionica ritma u Zadru (20. rujna 2018.)

U predivnom parku pored Srednje škole Vladimir Nazor u Zadru, pored starog bunara 20. rujna 2018. godine održana je radionica suvremenih ritmova Beat Busters pod vodstvom Valenta Samardžije. Na radionici je sudjelovalo 60 učenika trećih razreda te nastavnica Iva Mustać.

Nakon uvoda i predstavljanja Beat Busters projekta podijeljene su brošure na kojima su informacije  kako pronaći više podataka o ritmu, radionicama i voditelju te bedževi programa Ruksak (pun) kulture. 
Radionica je započela prilagodbom udaraljki, zvečaka, lonaca, kanti, kutija i svega drugoga što se može naći u blizini, a proizvodi zvuk.  U aktivnost su odmah uključeni učenici. Ukratko je opisan „analogni sekvencer“, ploča koja prikazuje poziciju udaraca u odnosu na vrijeme unutar takta.

Parkom su ubrzo zavladali moderni ritmovi koji su podigli atmosferu i potaknuli učenike na sviranje. Rezultat je kohezija grupe, osjećaj zajedništva, povećani potencijal druženja, kreativnosti i provođenja slobodnog vremena. Svi učesnici su koncentrirano pratili upute voditelja i davali duhovite prijedloge.

Nakon radionice zaključeno je kako treba nastaviti s edukacijom o modernim ritmovima i plesu, a pohvaljen je i program Ruksak (pun) kulture.