Bajka o ritmu u Žrnovu na otoku Korčuli (2. listopada 2018.)

Studio za suvremeni ples je, u sklopu programa Ruksak (pun) kulture, gostovao 2. listopada 2018. godine u Žrnovu na otoku Korčuli u Osnovnoj školi Ante Curać Pinjac.Predstavu Ritam tam – bajka o ritmu i radionicu Ritam tam – putovanje kroz tijelo vodili su članovi Studija za suvremeni ples i umjetnička voditeljica Bosiljka Vujović Mažuran. Predstavu je gledalo 110 učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole i učitelji Ivan Fabris, Milka Skokandić, Matijana Ojdanić, Anamarija Radovanović, Ivana Radovanović, Nedjeljko Tamburoviuć, Fani Duhović, Snježana Ćenan, Anita Duhović, Marija Pažin, Zora Sansović, Tea Pecotić, pedagogica Irena Pecotić te ravnatelj Ante Radovanović i tajnik Vjekoslav Milat.

Radionicu je pohađalo 30 učenika i 4 učiteljice.
Reakcije djece na predstavu su bile fantastične, a naročito im se svidjela interaktivnost predstave, koju su sa velikim zanimanjem pratili do kraja. Odlično su reagirali i zajedno s izvođačima podržavali radnju predstave. Po završetku predstave snažnim pljeskom nagradili su izvođače. Nakon predstave izvođači su razgovarali s djecom i opet se potvrdila njihova znatiželja, iskrenost i otvorenost, kao i velika zainteresiranost za pokret i ples, ali i glumu i glazbu. Učitelji su također bili jako zadovoljni i već su počeli pripremati tematske satove na redovitoj nastavi, izrazivši želju da im plesni program opet dođe.

Želja i potreba djece za kretanjem i plesanjem bila je jako izražena, tako da su izvrsno tjelesno reagirali na zadatke u radionici. S izvođačima su gradili svjetove i krajolike kroz koje glavni junak putuje, pa su tako i njihove psiho-fizičke reakcije bile slobodnije, opuštenije i kreativnije. Djeca su nudila vrlo inspirativna rješenja, što je i cilj radionice - potaći i ohrabriti vlastitu kreaciju.