Pokretom do prijateljstva na otoku Zlarinu (30. studenog 2018.)

U Područnoj školi Zlarin 30. studenog 2018. održana je izvedba predstave Ja pa ti pa mi: epizoda Stranci uz popratnu glazbeno-plesnu radionicu pod vodstvom Zrinke Šimičić Mihanović. Na izvedbi uz devetoro učenica i učenika od 1. do 3. razreda, sudjelovalo i dvoje predškolaraca.



U programu je sudjelovala i učiteljica razredne nastave Marijana Burić te voditeljica igraonice Tijana Keljalić.
Predstavu su djeca pratila sa zanimanjem što se vidjelo po njihovim reakcijama i spremnosti na sudjelovanje u dijelovima koji pozivaju na interakciju. Nakon izvedbe izvođačice su se predstavile kroz svoje profesije, a djeca su iznijela svoje dojmove i postavljala pitanja.



Radionički dio započeo je razgovorom o predstavi, o njezinom sadržaju, glavnim temama te porukama koje donosi. Nakon razgovora, slijedili su različiti zadaci kojima je cilj bio polaznicima približiti tijelo kao medij izražavanja kroz pokret i ritam. Naglasak je bio na vježbama koje razvijaju međusobno slušanje, gledanje i osjećaj za grupu. Sviranje balafona, uz pomoć glazbenice Lana Juranić, djeci je bilo uzbudljivo i poticajno.



Lijepo je bilo svjedočiti pažnji s kojom su djeca prihvatila i pratila izvedbu koja priču priča bez riječi te radoznalost i spremnost na sudjelovanje, kako u izvedbi tako i u radionici nakon nje.