I drvene igračke mogu biti zabavne na otoku Silbi (26. rujna 2018.)

Na otoku Silbi u Područnoj školi Silba 26. rujna 2018. godine gostovao je Ruksak (pun) kulture s radionicom Kao prvo-zagonetno drvo. Radionica pod vodstvom Matije Bobeka održana je u vanjskom prostoru škole, netom prije zalaska sunca, za osmero učenika od 6-14 godina. Radionici su prisustvovali i zainteresirani roditelji i učiteljica Snježana Burić.



Radionica usmjerena na upoznavanje učenika s prirodnim elementima održana u vanjskom prostoru škole pogodovala je temeljnom cilju, a to je bio boravak na svježem zraku i istraživanje prirode. 

Nakon uvodnih riječi voditelja, učenici i roditelji zajedničkim su snagama krenuli u oblikovanje drvenih igrački. Mame su gulile drvo, učenici su malom pilom pilili grančice, brusili ispiljena drvca, dok su stariji učenici ljepilom spajali i stavljali na sušenje novonastale igračke.



Na jednom stolu učenici su istraživali neobrađena drvca, suhe plodove kao sirovine za izradu igračaka. Vagali su, uspoređivali težine drvca, žirova, šiški, tikvica, kestena, oraha i sl.

Na betonskom podestu voditelj je postavio gotove didaktičke igračke, vagu i instrumente s kojima su se učenici mogli igrati i upoznati ih,  ali i potražiti inspiraciju za stvaranje vlastitih igrački.





Učenici i roditelji te učiteljica bili su zadovoljni i uživali u svakoj etapi izrade novih drvenih igrački.