Pozivnica u MUO stigla u Dardu (10. studenoga 2015.)

     Ruksak (pun) kulture  posjetio je Dardu u Osječko–baranjskoj županiji, ovoga puta u Dječjem vrtiću Radost s programom Muzeja za umjetnost i obrt pod nazivom Pozivnica u MUO.

     U prvom su dijelu programa, Ivana Marušić i Renata Sparada iz Muzeja za umjetnost i obrt održale predavanje te virtualno prikazale sadržaj Muzeja za umjetnost i obrt s posebnim naglaskom na povijest kostimografije i odjevnih predmeta koji se čuvaju u stalnom postavu muzeja.
     Prikazani sadržaji potaknuli su početak radionice uz razgovor o viđenom. Djeca su izrađivata povijesne kostime od različitih materijala koje su lijepili na kartone. 
     Nakon završene aktivnosti izrađuje se Pozivnica u MUO koja ostaje u vrtiću kao edukativni materijal, a osnovna je zamisao da slične radionice kasnije mogu izvoditi predškolski odgajatelji i učitelji i prilagođavati ih muzejima u lokalnoj zajednici.
     Cilj radionice je potaknuti kreativnost uz predstavljanje Muzeja, potaknuti zanimanje za kulturnu baštinu te upoznati djecu s onim dijelom baštine koja govori o kulturi življenja plemstva i građanstva na našem tlu.

     Na programu je sudjelovalo 29 djece predškolske uzrasti uz prisustvo ravnateljice Etelke Kovačić te odgajateljica Snježane Golić i Maje Azenić.