Ples za sve! u Đurđenovcu (14. svibnja 2015.)

    Prilika za izvedbu nove plesne radionice, kojom je osvježen umjetničko – edukativni program Ruksak (pun) kulture, ukazala se 14. svibnja 2015. godine u OŠ Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu u Osječko – baranjskoj županiji.

     Radionicu plesnog kreativnog izražavanja pod nazivom Ples za sve Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka osmislila je i provela glumica i plesačica Aleksandra Colnarić. Plesna radionica, koja kao konačni cilj postavlja razvijanje ljubavi prema umjetnosti i kazalištu, okupila je zainteresirane učenike od 1. – 4. razreda. U velikoj sportskoj dvorani, plesni sat za 34 učenika započeo je zagrijavanjem i rastezanjem, a uz pomoć plesnih tehnika Aleksandra Colnarić je učenicima pokazala na koji način tijelo može biti instrument izražavanja, stvaranja i komuniciranja. Tijekom 90 minuta učenici su kroz razne plesne igre usvojili tehnike koje razvijaju motoričke sposobnosti, pravilnu upotrebu disanja i opuštanja tijela.

     Stvaranje i učenje u veseloj i pozitivnoj atmosferi kakvu je stvorila ova plesna radionica pratile su ravnateljica Martina Pavlić, učiteljica razredne nastave i voditeljica dramske grupe Nada Baričević i Kristina Horvat, profesorica engleskog jezika.