Putovanje u geološku prošlost u Triblju - 19. veljače 2015.

    Ruksak (pun) kulture u četvrtak, 19. veljače 2015. godine izveo je radionički program Putovanje u geološku prošlost u Triblju, u Primorsko-goranskoj županiji. Ruksak je stigao Osnovnu školu Jurja Klovića u Triblju u ranim jutarnjim satima. Mjesto Tribalj nalazi se nekoliko kilometara iznad Crikvenice. Ruksak je u Tribalj doveo program Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Jeste li znali? putovanje u geološku prošlost koji je namijenjen učenicima 5. i 6. razreda. Radionicu su vodile kustosice Katarina Krizmanić i Nediljka Prlj Šimić, te njihov kolega Dražen Japundžić iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, a pridružila im se i Tea Rosić iz muzeja u Crikvenici.

     Radionica je započela kratkim upoznavanjem učenika s geološkim formacijama i fosilima, amonitima, rudistima i sl. Nakon toga su djeca imala priliku raditi odljevak jednog pronađenog fosila u gipsu te crtati fosil koji im se najviše svidio. Zatim su taj crtež uz pomoć pečata reproducirali na platnene torbe.

     Uz ravnateljicu Maricu Klarić, u programu su sudjelovali pedagoginja Vilma Carkatnić, učiteljica likovnog Alison Mavrić, te profesor prirode i biologije Oliver Šimcec.