Jazz na kotačima u Donjem Lapcu (29. travnja 2015.)

    Nakon što Ruksak (pun) kulture početkom veljače nije uspio dovesti program u OŠ Donji Lapac zbog visokog snijega, 29. travnja učenici škole u Lapcu, malom mjesto blizu granice s Bosnom i Hercegovinom, napokon su dočekali program koji je izvela Umjetnička udruga Atom.

     Glazbenica Lela Kaplowitz iz umjetničke udruge ATOM, koja je vodila radionicu, od samog je početka programa uspostavili odličnu kontakt s izrazito motiviranim učenicima. Voditeljica radionice ih je provela kroz povijest i najvažnije značajke jazza, koristeći se pjesmom i interaktivnim sadržajem. U tome joj je pomagao gitarist Davor Doležal. Učenici su imali priliku učiti o ritmu i glazbenoj improvizaciji u čemu su se oni najhrabriji i sami okušali.
     U drugom djelu radionice, učenici su se podijelili u četiri skupine, a svaka je skupina kao zadatak trebala smisliti vlastiti tekst za skladbu te su kasnije te tekstove i otpjevali. Neke grupe su imale i soliste, dok su se neki okušali i u duetima.

     Uz pedagoginju Kristijanu Dadić, koja je prijavila školu na Ruksak, programu je prisustvovala i učiteljica hrvatskog jezika Štefica Barišić.