Ružno pače iz Pitomače - 8. siječnja 2015.

   S novom kalendarskom godinom Ruksak (pun) kulture nastavo je provoditi programe u dječjim vrtićima. Prvi program u 2015. godini Ruksak (pun) kulture doveo je u Dječji vrtić Potočnica u Pitomači gdje je Studio za suvremeni ples izveo plesnu predstavu Ružno pače.

     Plesom kao neverbalnom umjetnosti koja je bliska i razumljiva djeci, plesači su progovorili o (ne)uspjelom pokušaju uključivanja ružnog pačića u zajednicu, njegovom izopćenju zbog različitosti, problemu s kojim se susreću mnoga djeca danas.
     Kroz priču o ružnom pačiću djeca su prošla  još jednom u radionici, slijedeći priču i oponašajući zajedno s plesačima pokrete iz predstave. U radionici su aktivno sudjelovale i odgajateljice koje su zajedno s djecom oživjele pokretom labude, divlje patke, lovce… U predstavi su plesali Branko Banković, Ivana Miletić Piškor, Ana Vnučec, Ana Mrak i Dina Ekštajn.
     Uz ravnateljicu Mariju Jakelić, na predstavi i na plesnoj radionici nakon predstave prisustvovale su odgajateljice: Tereza Grguraš, Kristina Sajić, Vesna Grgurek, Kristina Bijuk, Kristina Golić, Kristina Ćurić, Božica Lovreković, Nikolina Tambolaš.


Djeca iz dječjeg vrtića potočnica na najljepši su mogući način, kroz plesnu umjetnost naučila:
 
„Za neke stvari vremena treba.
Nismo isti veliki
Ili kad smo beba.
A u nama živi prava ljepota,
Ime joj je: dobrota.“
 
                                              
    Stihovi iz predstave Ružno pače,
prema motivima H. C. Andrsena, autor: Ozren Feller