Slušam, sudjelujem i uživam s harfom u Humu - 14. siječnja 2015.

     Ruksak (pun) kulture u Humu na Sutli, na samoj granici Republike Hrvatske, doveo je program Slušam, sudjelujem i uživam s harfom, koji na dvije harfe izvodi poznata hrvatska harfistica Tajana Vukelić Peić.

     Djeca iz Dječjeg vrtića Balončica u Humu na Sutli sa zanimanjem su dočekala Umjetničku organizaciju Hathor i Tatjanu Vukelić Peić te pažljivo pratila koncert jer je mnogima to bio i prvi susret s harfom.

     Gospođa Vukelić Peić odsvirala je Svadbenu s varijacijama Rudolfa Matza, kadencu iz baleta Orašar te temu iz filma Kum, ali i mnoge druge skladbe. Nakon što je koncertni dio završio, djeca su se podijelila u manje skupine za radionički dio. U njemu su simulirali korake pristupanja glazbenoj školi od prve prijave do ispita. Pjevalo se i sviralo na harfi te su i djeca sama imala priliku odsvirati ponešto na tom instrumentu. Najuspješniji su bili u izvedbi pjesme Blistaj, blistaj zvijezdo sjajna, koju su gotovo svi naučili odsvirati.

     Osim ravnateljice Mire Klasić, programu su prisustvovale i odgojiteljice Gordana Merkaš, Ines Kučiš, Vesna Rebić, Tanja Kolar, Božena Auguštin, Gordana Tepeš.