Kultura na kotačima dokoturala se u Batrinu a Pale sam na svijetu u Područnoj školi Brodski Stupnik - 21. siječnja 2015.

Kultura na kotačima dokoturala se u Batrinu, 21. siječnja 2015.
 
     Ruksak (pun) kulture 21. siječnja 2015. godine izveo je u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Batrini, u Brodsko-posavskoj županiji, pogram Kultura na kotačima što su ga zajednički pripremili Kinematografi Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Galerija likovnih umjetnosti Osijek i Gradska knjižnica u Osijeku.
     Kinematografi d.d. Osijek pripremili su za učenike od 5. do 8. razreda filmsku projekciju norveškog dječjeg filma Julenatt i Blåfjell (Čarobno srebro), koji govori o mladoj princezi koja pokušava spasiti život umirućem ocu te o čarobnom svijetu gnomova koji su odgovorni za prijelaz dana u noć.
     Nakon projekcije uslijedila je filmska radionica izrade scenarija i snimanja. Učenici su dobili maske, odijela i uniforme te su uz pomoć voditeljica radionice Marine Šarac i Maje Balaš osmislili vlastiti scenarij, koji su kasnije snimili u dva različita kratka filma. Filmove je snimao i montirao Zoran Macakanja. Za sigurnu i uspješnu projekciju filma brinuo se operater Vlado Rumbak.
    Na radionici su sudjelovale i djelatnice škole; socijalni pedagog Vesna Runjaš Valenta, te učiteljice Hrvatskog jezika, Irena Iljazović i Maja Mulc. Program Ruksaka (punog) kulture pratile su i knjižničaraka Dragana Haramustek, koja je školu i prijavila na Ruksak te ravnateljica Ruža Babić.
 

Pale sam na svijetu u Područnoj školi Brodski Stupnik, 21. siječnja 2015.

     U Područnu školu Brodski Stupnik Ruksak (pun) kulture je, u sklopu programa Kultura na kotačima, doveo Dječje kazalište Branko Mihaljević iz Osijeka, koje je izvelo predstavu Pale sam na svijetu. Predstavu je pogledalo pedesetero djece razredne nastave, a nakon predstave održana je lutkarska radionica koju su vodili glumci Areta Ćurković, Edi Ćelić i Snježana Ivković.
     Programu su prisustvovale učiteljice Ranka Banoža, Emica Pišonić, Anđela Kovač, Zora Popović, Marija Malenica i ravnateljica Darija Jozić Ratković.