Slonić Babar u Oriovcu (15. lipnja 2015.)

     Ruksak (pun) kulture za posljednju izvedbu programa u školskoj godini 2014./2015. izabrao je Područni odjel Ivančica, Dječjeg vrtića Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda. Za 27 mališana tog vrtića u Oriovcu odabran je program Udruge Mala opera, Priča o sloniću Babaru.

     Glazbenu priču skladao je Francis Poulenc, uglazbivši slikovnicu Jeana de Brunhoffa. Priča govori o zgodama malog slonića Babara. Slikovnicu je zbog iznimne literarne, likovne i pedagoške vrijednosti preporučilo francusko Ministarstva obrazovanja. Priču o Babaru odsvirala je na klaviru Danijela Petrić, a pripovijedao ju je Zdenko Niessner. Program je prvotno održan za 19 polaznika vrtića u dobi od 4 do 6 godina, a nakon toga je pojednostavljena i kraća verzija održana je i za djecu jasličkog uzrasta kojih je bilo 8 (od 1 do 3 godine).
     Dok su jasličari slušali i gledali jednostavniju verziju priče, starija skupina je sa slikaricom Manuelom Vladić-Maštruko u likovnoj radionici oslikavala vodenim bojama i flomasterima sve scene (s hrvatskim tekstom slikovnice) iz Priče o sloniću Babaru.
     Nakon završetka radionice, svi su radovi uvezani u slikovnicu koja je ostala vrtiću u trajnom vlasništvu.
     Uz voditeljicu vrtića Blanku Stažić, programu su prisustvovale odgajateljice Tanja Hemen, Marija Pišonić, Manda Šoštarić te Branka Đurek i Branka Prčić.

>>> Priča o sloniću Barbaru .pdf