Moj svijet u Ivanskoj i Rovišću - 13. siječnja 2015.

     Ruksak (pun) kulture nastavio je s provođenjem programa na dvije lokacije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U Dječjem vrtiću Ivančica u Ivanskoj i Dječjem vrtiću Palčica u Rovišću Ruksak (pun) kulture izveo je Karneval životinja Camillea Saint-Saënsa, program udruge Moj svijet.

      Prvo je odredište bilo Dječji vrtić Ivančica u naselju Ivanskoj. Prije početka programa umjetničke udruge Moj svijet sa svojim programom Karneval životinja Camillea Saint-Saënsa, mališani vrtića Ivančica izveli su, za umjetnike i djelatnike Ministarstva kulture, svoju folklornu predstavu u izvornim nošnjama.
     Nakon toga započeo je program tijekom kojega su Iva Ljubičić na klavijaturama, Eda Rimanić na flauti i Paola Bralić na violončelu djeci prezentirale različito glasanje životinja koje su mališani s lakoćom odgonetavali i izveli dijelove Karnevala životinja.
     Po završetku programa učenici su još jednom iznenadili umjetnike i djelatnike Ministarstva kulture buketima cvijeća i posebno ukrašenim licitarskim srcima.
     U programu Ruksaka (punog) kulture sudjelovale su Melita Blazonja, Lidija Kenđel i ravnateljica Silvana Medač.

     Nakon Ivanske, na putu prema Rovišću, Ruksak (pun) kulture prošao je kroz Bjelovar. U Rovišću, malom mjestu u okolici Bjelovara, u Dječjem vrtiću Palčica Ruksak (pun) kulture ponovio je glazbeni i radionički program udruge Moj svijet. Djeca su bila oduševljena izvedbom Saint-Saënsova Karnevala životinja. Po završetku programa, mlađi polaznici Dječjeg vrtića Palčica veselo su se uputili na popodnevni odmor, a oni nešto stariji i odmorniji okušali su se u crtanju onoga što bi im umjetnice odsvirale. Tako su nastali su veoma lijepi dječji radovi.

     Program su pratile i odgajateljice Kristina Manjkas, Iva Ivančević i Ksenija Murić.


DV IvančicaIvanska
























DV Palčica - Rovišće