Djeca susreću umjetnost u Vukovaru (19. svibnja 2015.)

   U DV Radost Ruksak (pun) kulture donio je radionicu plesnog kreativnog izražavanja pod nazivom Ples za sve Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Radionicu je vodila glumica i plesačica Aleksandra Colnarić. Plesna radionica kojoj je cilj razvijanje ljubavi prema umjetnosti i plesu, okupila je tridesetoro djece i četiri odgajateljice. Radionica je započela zagrijavanjem i rastezanjem, a uz pomoć plesnih tehnika voditeljica je djeci pokazala na koji način tijelo može biti instrument izražavanja, stvaranja i komuniciranja. Tijekom 90 minuta djeca su kroz razne plesne igre usvojili tehnike koje razvijaju motoričke sposobnosti, pravilnu upotrebu disanja i opuštanja tijela. Plesale su zajedno s djecom i odgajateljice Olgica Duvnjak, Ljiljana Skrbin Dević, Maja Kormar i Zagorka Letica.

     Nakon završetka programa u vrtiću, Ruksak (pun) kulture započeo je drugi program u OŠ Siniše Glavaševića u Borovu naselju. Udruga Djeca susreću umjetnost održala je svoj filmski program s radionicom. Prikazivao se nizozemski film Kauwboy, dirljiva priča o odrastanju u teškoj situaciji. Film govori o desetogodišnjem Jojou koji živi sam s ocem, noćnim čuvarom. Čuo je da mu je majaka country pjevačica i da je na turneji po SAD-u, no mi ne znamo je li to istina. Kad jednog dana čavka ispadne iz gnijezda Jojo ju ponese kući i stječe novog prijatelja. Kroz izgradnju prijateljstva s čavkom ruši se i zid koji postoji između njega oca.
   
     Po završetku filma održana je radionica na kojoj su učenici analizirali film. Radionici su prisustvovale učiteljice Maja Stjepanović, Biljana Krnjajić i Tijana Janjatović.