Kolja u Rugvici - 13. veljače 2015.

     Ruksak (pun) kulture je u petak, 13. veljače 2015. u Osnovoj školi Rugvica izveo posljednji program u Zagrebačkoj županiji u ovoj školskoj godini.
     Učenici sedmih i osmih razreda ove osnovne škole pratili su filmski program umjetničke organizacije KAVA (Kreativna audio vizualna asocijacija) i projekciju filma Kolja Jana Sveraka. Film govori o Čehoslovačkom čelistu koji živi životom samca, neodgovorno, unatoč poodmakloj dobi, mladenački, no svijet mu se okreće naglavačke kada pod svoju skrb dobije malenog Kolju.

     Profesori Hrvatskog jezika OŠ Rugvica izabrali su 32 učenika sedmih i osmih razreda koji su sudjelovali u radionici pod vodstvom Petre Matković i Ivane Karačonji Rupčić. Učenici su bili podjeljeni u 6 grupa, a svaka je grupa imala za zadatak pratiti unaprijed određene stvari u filmu.
     Nakon završetka projekcije filma, učenici su prezentirali ono što su zabilježili te vodili diskusiju s voditeljicama radionice o odgovornom i neodgovornom ponašanju. Na radionici je s učenicima bila i ravnateljica Marina Spajić Brekalo.