Predstava Čudesna šuma i dvije radionice u Pokupskom (21. listopada 2015.)

    
      Ruksak (pun) kulture gostovao je u osnovnoj školi Pokupsko s tri umjetnička programa. Prvi umjetnički program bila je pedstava Čudesna šuma u režiji Krešimira Dolenčića, priča o trojici mladih muškarca, koji se prisjećaju djetinjstva i iskustva gledanja svojevremeno izuzetno popularnog animiranog filma Čudesna šuma. Dnevni boravak u kojem se nalaze, postupno pretvaraju u bajkovito ozračje iz animiranog filma koristeći se namještajem i svakodnevnim predmetima. U toj igri ruše sve granice nastale tijekom odrastanja pretvarajući se u zaigrane dječake koji shvaćaju da djetinjstvo nikada ne smije proći te da nijedna odrasla osoba ne bi trebala zanemariti dijete u sebi. Predstavu su izveli glumci Filip Detelić, Ivan Magud i Slaven Španović, a gledalo ju je 110 učenika Osnovne škole Pokupsko.

     Nakon predstave održane su dvije radionice. Radionicu izrade mini-kazališne scenografije iz predstave Čudesna šuma održala je Iva Lipovac iz Zagrebačkog kazališta lutaka s učenicima 4. razreda. Uz osnovne elemente kazališne scenografije, djeca su samostalno izradila makete iz viđene predstave.
     Održana je i edukativno-znanstvena radionica Glagoljicom ti pišem… čitam priču koju su realizirali dr. sc. Ivana Botice sa Staroslavenskoga instituta i mag.prim.educ. Dubravke Koren. Uz njihovu pomoć, kroz učenje i igru učenici petog razreda savladali su pisanje glagoljice.

     Programu su nazočili knjižničarka Tihana Strmo, Jelena Erent, Jasminka Podlaja, Željka Čaić, Nevenka Crnolatec, Smiljana Levar, Martina Sviličić, Nela Šipušić, Melita Jurilj te ravnateljica Štefica Facko Vrban.