Smješko u Velikoj Pisanici (12. studenoga 2015.)

     Ruksak (pun) kulture gostovao je u Osnovnoj školi Velika Pisanica s predstavom kazališta Smješko Moja obitelj i jedan jež te u Područnoj školi Lasovac matične Osnovne škole Velika Pisanica s programom Muzeja za umjetnost i obrt pod nazivom Pozivnica.

     Predstava Moja obitelj i jedan jež namijenjena je publici od 10 do 15 godina i bavi se procesom koje prolazi dijete u udomiteljskoj obitelji. Cilj predstave je senzibilizirati publiku za temu posvojenja i udomiteljstva te naučiti djecu i mlade kako se svojih različitosti ne treba sramiti, nego ih treba prigrliti i podržati.
     Predstavu su izveli glumci Jelena Hadži – Manev, Lada Bonacci i Danijel Radečić, a nakon izvedbe je dramska pedagoginja Marija Šorša s učenicima razgovarala o temi predstave.

     U programu su sudjelovali učitelji Nataša Saraja, Slavka Soptija, Senada Piria, Vlatka Franić Husić, Ana Leko, Marijana Popijač, Ivan Pirija, Anita Res, Mario Kuštan, Maja Car, Tomislav Bošnjak, Biljana Novković, Kata Vidaković i ravnateljica Ivana Gregorić.