Program Kazališne družine Pinklec izveden u Pločama, Orebiću i Janjini (27. i 28. listopada 2015.)

   Program Ruksak (pun) kulture je gostovao u Dubrovačko-neretvanskoj županiji s programom Kazališne družine Pinklec iz Čakovca, koji je izveden u Pločama, Orebiću i Janjini.

     Djeca iz Dječjeg vrtića Orebić i područnih vrtića Potomje, Viganj i Trpanj - njih 130 i 15 odgajateljica 27. listopada pogledali su predstavu A tko si ti? Kazališne družine Pinklec.  
     Kazališna predstava A tko si ti? nastala prema motivima iz bajke Neposlušno mače I. Bjeliševa, koje je dramatizirao Romano Bogdan. Priča je to o likovima koji se međusobno prepoznaju. U tom prepoznavanju oni su po nečemu isti, a po nečemu različiti. Prepoznavanje je osmišljeno u scenskoj igri lutaka i glumaca, koji uvijek iznova postaju netko drugi, igrajući se svojom formom, glasovima, jezikom i tijelom.

     Istog je dana predstava gostovala u Osnovnoj školi Janjina gdje su se učenicima iz mjesta Janjina pridružila i djeca iz područne škole Putnikovići, Područne škole Žuljana i Dječjeg vrtića Janjina, ukupno njih stotinjak.

     U Dječjem vrtiću Ploče predstava je prikazana 28. listopada gdje je predstavi i radionici prisustvovalo ukupno 150 djece. Nakon svake izvedbe održana je kratka dramska radionica u kojoj su djeca interpretirala likove iz predstave.
     Na ovom kratkom putovanju umjetničke programe Ruksaka vidjelo je oko četiri stotine djece.