Sudjelujte u Europskom kulturnom forumu 2013. koji će se održati od 4. do 6. listopada


Europski kulturni forum je prilika za upoznavanje i umrežavanje, raspravljanje o aktualnim trendovima i ostvarenjima u kulturnom sektoru, te za mogućnost pomoći u stvaranju agende za buduće kulturne politike i fondove na EU razini.
 
Paneli
Govornici će imati priliku izraziti svoja mišljenja o sljedeće tri teme:
  • Mjerenje stvarne vrijednosti kulture i funkcioniranja kulturnog sustava;
  • Financiranje kulture u digitalnom dobu - razmatranje novih financijskih modela temeljenih na razvoju lojalnosti i izgradnji zajednica sljedbenika, ne zanemarujući ni institucionalno centralizirane modele kao što su npr. korporativna sponzorstva, koprodukcija i umjetničke intervencije unutar poslovnog i javnog sektora;
  • Razvoj publike i ostvarivanje kulturne uključenosti, s osvrtom na kompletne strategije, pristupanje prema drugim publikama, uključivu umjetnost te partnerstvo i sinergiju s drugim sektorima.
 
Glas naroda
Ovakav novi oblik sjednice omogućuje sudionicima, izabranim putem Poziva za ideje objavljenim u svibnju, da dobiju svojih pet minuta za izražavanje mišljenja.
 
Brzinske sjednice
Informacije vezane za različite EU programe i druge inicijative će biti omogućene za izdvojene grupe sudionika koji će imati dovoljno vremena za pitanja i odgovore.
 
Visoko cijenjeni govornici će otvarati debate, dok će Povjerenica Europske komisije za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade Androulla Vassiliou, litvanski Ministar kulture Šarūnas Birutis i glavni direktor Opće uprave Europske komisije za obrazovanje i kulturu Jan Truszczyński, svečano otvoriti Forum.
 
Pogledajte detaljni program Foruma i registrirajte se  za sudjelovanje!
Rok za registraciju je 30. rujna 2013.!
 
Više na stranicama Europske komisije .