Stranica Europske mreže stručnjaka u kulturi dostupna je na internetu


Stranica Europske mreže stručnjaka u kulturi (European Expert Network on Culture – EENC) dostupna je na internetu te pruža informacije o ovoj inicijativi kao i aktivnostima i ostalim bitnim stvarima iz područja europske kulturne politike i suradnje.

Mreža EENC nalazi se na stranici http://www.eenc.eu/ i ima za cilj postati koristan izvor specijaliziranih informacija za sve zainteresirane u područje kulture uključujući i kulturne profesionalce, znanstvenike i studente. Sadržaj je dostupan na engleskom, francuskom i njemačkom jeziku.
 
Stranica sadrži nekoliko radova na temu razvoja kulturne politike u Europskoj uniji uključujući pristup kulturi, ulogu kulturne i kreativne industrije u regionalnom razvoju, utjecaj digitalizacije na europski kulturni sektor kao i profesionalne vještine te položaj kulture u jačanju civilnog društva u zemljama izvan Europske unije. Također, na njoj se može naći i popis relevantnih izvora kao što su specijalizirani časopisi, izvještaji, konferencije, dokumentacijski centri te rasprave stručnjaka i organizacija aktivnih u području kulturne politike i kulturne suradnje u i izvan EU. EENC okuplja grupu od 17 vodećih stručnjaka kao i povremenih suradnika koji savjetuju Opću upravu Europske komisije za obrazovanje i kulturu (DG EAC) u području kulturnih politika i suradnje. EEAC je počeo s radom početkom 2011. godine, a njim upravlja Inerarts Foundation i Culture Action Europe te je u pripremama na izradi stranice sudjelovao i Institut za međunarodne odnose (IMO) iz Zagreba.