Rezultati posljednjeg natječaja programa EU Kultura – projekti suradnje s Trećim zemljama (1.3.5.)

Objavljeni su i rezultati posljednjeg natječaja sedmogodišnjeg programa EU Kultura koji se odnose na projekte suradnje s Trećim zemljama odnosno Australijom i Kanadom. Projekti suradnje s Trećim zemljama (1.3.5.) u trajanju do 24 mjeseca okupljaju najmanje tri organizacije iz najmanje tri zemlje članice Programa te najmanje jednu organizaciju iz odabrane Treće zemlje i/ili podrazumijevaju kulturne aktivnosti koje se odvijaju u Trećoj zemlji. Najveća moguća potpora EU koju je moguće ostvariti za cjelokupno trajanje projekta iznosi od 50.000,00 do 200.000,00 € odnosno najviše 50% ukupnih dozvoljenih troškova projekta.
 
Potporu u iznosu od 2,4 milijuna eura ove je godine dobilo 12 europskih kulturnih organizacija u svojstvu koordinatora projekata i to iz Italije, Nizozemske, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Austrije i Grčke. Hrvatski institut za pokret i ples pojavljuje se kao jedini ovogodišnji suorganizator u projektima suradnje s Trećim zemljama i to u projektu pod nazivom Migrant Bodies koji koordinira Comune di Bassano del Grappa iz Italije, a kao suorganizatori se pojavljuju organizacije iz Francuske i Kanade.
 
Ukupno je zaprimljeno 111 prijavnica iz 22 zemlje sudionice programa Kultura od čega je 5 hrvatskih organizacija dok se njih 11 za sudjelovanje prijavilo u svojstvu suorganizatora.
 
Više...