Prinčevi i princeze u Starim Mikanovcima i Cerni - 24. veljače 2015.

    U utorak 24. veljače, Ruksak (pun) kulture izveo je radionički program Pozivnica u Starim Mikanovcima i Cerni u okolici Vinkovaca, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

     Već u 9 sati ujutro Ruksak je stigao u Stare Mikanovce, gdje nas je dočekala ravnateljica Ljubica Đurasović. Program Pozivnica Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu bio je predviđen za posljednju posjetu Ruksaka (punog) kulture Vukovarsko-srijemskoj županiji u ovoj sezoni, u kojoj je planirana izvedba programa u „100 škola i vrtića“.
     
    Program je vodila kustosica Malina Zuccon Martić. Djeca Dječjeg vrtića Vedri dani na kartonu su lijepila svoje prinčeve i princeze od papira, s mnoštvom detalja kao što su nosovi, obrve i slično.  Prije izrade pozivnica djecu je gospođa Zuccon, uz pomoć prezentacije u Power Pointu, provela kroz Muzej za umjetnost i obrt te im pokazala neke od stalnih izložaka.
     Uz ravnateljicu, u programu su sudjelovale odgajateljice Vesna Škrget, Nada Bajić i Ankica Jelić.

     Nakon programa u Starim Mikanovcima, Ruksak se zaputio u obližnju Cernu, koja je udaljena svega 20-ak kilometara od Starih Mikanovaca. U Cerni nas je dočekala glavna odgajateljica Vesna Krnjić. U dječjem vrtiću Kosjenka u Cerni ponovljen je program Pozivnica Muzeja za umjetnost i obrt te su i mališani iz Cerne imali priliku izraditi svoje prinčeve i princeze. Uz Vesnu Krnjić, programu su prisustvovale i odgajateljica Ankica Štrkalj te odgajateljica-asistentica Vesna Pavličić.


Stari Mikanovci
























Cerna