Pozivnica i Zavičajni totemi u Pregradi a Čudesna šuma u Pojatnom - 27. siječnja 2015.

Pozivnica i Zavičajni totemi u Pregradi
DV Naša radost, PŠ Sopot, 27. siječnja 2015.

 
     Ruksak (pun) kulture posljednji tjedan u siječnju izveo je tri programa. U područnoj školi Pregrada izvedena je predstava Čudesna šuma kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba, a u Pregradu u Krapinsko-zagorskoj županiji, Ruksak (pun) kulture proveo je program Pozvnica za djecu Dječjeg vrtića Naša radost i program udruge LOFT (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo) Zavičajni totemi za učenike Područne škole Sopot. 

     U Dječji vrtić Naš radost iz Pregrade Ruksak stigao je s programom Pozivnica Muzeja za umjetnost i obrt. Program su vodile Malina Zuccon-Martić i Iva Meštrović. Voditeljice su djecu prvo provele kroz Muzej za umjetnost i obrt virtualnim putem (uz pomoć powerpoint prezentacije), nakon čega su učenici izrađivali minijaturni namještaj od kartona. Pregradska djeca su pokazala priličan talent u izradi namještaja. U radionici je sudjelovalo devetnaestoro djece, ravnateljica Gordana Krizmanić i odgajateljica Kristina Špiljak.

     Dok su djeca u DV naša radost izrađivala namještaj od kartona, učenici PŠ Sopot, nedaleko od Pregrade, izrađivali su zavičajne toteme u sklopu istoimene radionice koju su vodile Morana Dolenc i Kruna Tarle iz LOFTA-a (Lutkarska organizacija koju fakat trebamo). Učenici te male Područne škole sjajno su prihvatili rad ju radionici tijekom koje su nastali vrlo lijepi radovi. Programu su prisustvovali učitelji Abram Brkić i Snježana Grilec, dok se za sve ostalo u školi brinula Marina Kovač. U programu su sudjelovali svi učenici škole, njih 23.
 
 
Čudesna šuma u Pojatnom, 27. siječnja 2015.

     U Područnoj školi Pojatno izvedena je u sklopu programa Ruksak (pun) kulture predstava Čudesna šuma kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba. U predstavi su igrali Ivan Magud, Filip Detelić i Marko Hergešić.
     Uz učenike PŠ Pojatno predstavi su prisustvovala i djeca iz Dječjeg vrtića Smokvica.
     Radionicu izrade mini-scenografije vodila je Iva Lipovac, a djeci su pomagale njihove učiteljice Martina Polančec, Danijela Lacković i učitelj Željko Laljak. Uslijedila je vrlo zanimljiva izložba učeničkih radova.



 Pozivnica i Zavičajni totemi u Pregradi









































Čudesna šuma u Pojatnom, 27. siječnja 2015.