Odluka o poništenju javnog natječaja - Muzej Mimara

Na temelju članka čl. 28. i 29. Statuta Javne ustanove Zbirka umjetnina Ante i Wiltrude Topić Mimara - Muzej Mimara, Zagreb, Rooseveltov trg 5, OIB: 78141312758 (u daljnjem tekstu: Muzej Mimara), vezano za prigovor u svezi s javnim natječajem za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu kustosa/ice – 2 izvršitelja /ice na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom (1 kustos za Zbirku europske skulpture i 1 kustos za Zbirku talijanskog, nizozemskog, njemačkog i engleskog slikarstva), koji je objavljen u Narodnim novinama broj 145/2021 od 29.12.2021. godine te na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Muzeja Mimara, ravnateljica Muzeja Mimara, dana  21. veljače 2022. godine donosi  sljedeću
 
O D L U K U
O PONIŠTENJU JAVNOG NATJEČAJA
 
1. Poništava se javni natječaj za popunu radnog mjesta kustosa/ice – 2 izvršitelja /ice na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom (1 kustos za Zbirku europske skulpture i 1 kustos za Zbirku talijanskog, nizozemskog, njemačkog i engleskog slikarstva), koji je objavljen u Narodnim novinama broj 145/2021 od 29.12.2021. godine te na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Muzeja Mimara, Ministarstva kulture i medija RH, te oglasnoj ploči Muzeja.
 
2. Stavlja se izvan snage Odluka o izboru kandidata/kinja iz javnog natječaja za popunu radnog mjesta kustos/ica – 2 izvršitelja/ice, na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu, Urbroj: 15/lrb/mr od 1. veljače 2022. godine.
 
3. Ova Odluka objavit će se u Narodnim novinama, te na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Muzeja Mimara, Ministarstva kulture i medija RH, te oglasnoj ploči muzeja.
 
4. Odluka o raspisivanju ponovnog natječaja bit će objavljena na isti način kao i za prethodni natječaj.
 
5. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.
 
Obrazloženje
U provedenom javnom natječaju za radno mjesto kustosa/ice – 2 izvršitelja /ice na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom, došlo je do povrede postupka vezano za sastav Povjerenstva koje je ocjenjivalo kandidate, zbog čega se natječaj poništava te će se raspisati novi natječaj.
 
                                                                       
Za Muzej Mimara:
Ravnateljica
mr. sc. Lada Ratković Bukovčan