Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Državni arhiv u Bjelovaru

Temeljem izdane Prethodne suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture i medija (KLASA: 112-01/22-01/0249, URBROJ: 532-02-01/1-22-02 od 6. srpnja 2022. godine), članka 10. Statuta Državnog arhiva u Bjelovaru, a u skladu s odredbama Pravilnika o radu Državnog arhiva u Bjelovaru i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i radnim mjestima u Državnom arhivu u Bjelovaru, ravnateljica objavljuje
 
JAVNI NATJEČAJ
za popunu upražnjenog radnog mjesta:       
      
1. arhivski/ka tehničar/ka, 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom.

Uvjeti:
– srednje obrazovanje društvenog smjera;
–  položen stručni ispit, tj. stečeno stručno zvanje „arhivski/a tehničar/ka“  ili pripravnik s obvezom polaganja stručnog ispita;
– temeljna informatička osposobljenost i vještine,
– znanje jednoga stranog jezika,
– probni rad 12 mjeseci.

Kandidatima prijavljenim na javni poziv smatrat će se samo osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju sve formalne uvjete iz javnog poziva.
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u pozivu.

Uz pisanu prijavu na javni poziv potrebno je priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete poziva:
– životopis,
– dokaz o stečenoj stručnoj spremi (svjedodžba),
– dokaz o državljanstvu,
– uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci,
– uvjerenje o položenom stručnom ispitu za arhivskog tehničara
– elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije (ne stariji od 30 dana),
–  dokaz o znanju jednog stranog jezika i to preslika svjedodžbu srednje koje je vidljivo da je položen strani jezik ili potvrda škole stranih jezika.

Na javnom pozivu ravnopravno mogu sudjelovati osobe obaju spolova.

Kandidati koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužni su u prijavi na poziv pozvati se na to pravo i priložiti propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat koji  se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17) uz prijavu na natječaj dužan je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze navedene na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz poziva i čije su prijave potpune i pravovremene, biti će obavješteni o terminu intervjua.
Za kandidata koji se ne odazove na intervju, smatrat će se da je povukao prijavu na poziv te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom.
Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama.

Prijave na javni poziv s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se na adresu: Državni arhiv u Bjelovaru, Trg Eugena Kvaternika 6, 43000 Bjelovar, s naznakom: ˝Za javni poziv na radno mjesto arhivskog tehničara.
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni poziv neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja svi će kandidati biti obaviješteni na isti način i u istome roku. Priložena se natječajna dokumentacija ne vraća.
 
 
Državni arhiv u Bjelovaru
Martina Krivić Lekić, ravnateljica