Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Državni arhiv u Gospiću

Temeljem suglasnosti za zapošljavanje koje je dalo Ministarstvo kulture i medija (Klasa: 112-01/22- 01/0350; Urbroj: 532-02-01/1-22-02, od 21. studenog 2022.g.) te članka 10. Statuta Državnog arhiva u Gospiću, a u skladu s odredbama Pravilnika o unutarnjem ustroju, radnim mjestima i načinu rada te Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustroju, radnim mjestima i načinu rada Državnog arhiva u Gospiću, ravnatelj Arhiva raspisuje
 
JAVNI NATJEČAJ

za prijam zaposlenika na radno mjesto:

 
1. Knjižničar u Odjelu za dokumentacijsko-informacijske poslove - 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom


Uvjeti:


-           završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij iz polja informacijskih i komunikacijskih znanosti, odnosno studij knjižničarskog usmjerenja kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi u knjižničarstvu prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju ili završen drugi preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, uz obvezu stjecanja 30 ECTS bodova iz programa knjižničarskog usmjerenja u roku od 3 godine od dana zapošljavanja.
 
Posebni uvjeti:
 
-           položen stručni ispit za diplomiranog knjižničara
-           znanje jednog stranog jezika (talijanski, njemački, francuski ili engleski)
-           osposobljenost za korištenje bibliotečnih računalnih programa
-           probni rad od 6 mjeseci.


Uz pisanu prijavu na javni natječaj potrebno je priložiti slijedeće dokaze: u izvorniku ili presliku, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete natječaja:

1. životopis
2. osobna iskaznica ili uvjerenje o državljanstvu
3. dokaz o stečenoj stručnoj spremi (diploma)
4. uvjerenje da se protiv osobe koja se natječe ne vodi kazneni postupak (ne starije od   
    30 dana)
5. elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog    
    zavoda za mirovinsko osiguranje (ne starije od 30 dana)
6. dokaz o položenom stručnom ispitu.

Potpunom prijavom smatrat će se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune i/ili nepravovremene prijave i/ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja ne smatraju se kandidatima prijavljenima na natječaj.

Na javnom natječaju mogu ravnopravno sudjelovati osobe oba spola. Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17) uz prijavu na natječaj/oglas dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
 
Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja (u nastavku teksta: Povjerenstvo) imenuje ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću. Povjerenstvo utvrđuje popis kandidata prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete te ih upućuje na testiranje i provodi postupak testiranja.
Testiranje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta (pisani dio testiranja) i razgovora Povjerenstva s kandidatima (intervju).
Smatra se da je kandidat koji nije pristupio testiranju povukao prijavu na javni natječaj i više se ne smatra kandidatom.
 
Opis poslova radnog mjesta, podaci o plaći, sadržaj i način testiranja te vrijeme i mjesto održavanja testiranja bit će objavljeni na web—stranici Arhiva, najmanje pet (5) dana prije testiranja.                                                     

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama, na adresu: Državni arhiv u Gospiću, Kaniška 17, 53 000 Gospić, s naznakom: „Za natječaj za radno mjesto: Knjižničar u  Odjelu za dokumentacijsko-informacijske poslove “.

O rezultatima odabira kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
 
1 Izrazi koji se koriste u ovom Natječaju, a imaju rodno značenje, odnose se jednako na muški i ženski rod!
 
Ravnatelj:
dr.sc. Ivica Mataija
 
Objava, 7.12.2022.