Javni poziv za zapošljavanje pripravnika za radno mjesto arhivist (m/ž) - Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata

Na temelju članka 37. Statuta Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata (dalje: Centar) i Plana prijama pripravnika u sektoru kulture za 2022. godinu Centar raspisuje
 
J A V N I    P O Z I V
za prijam pripravnika putem potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo na određeno vrijeme od 12 mjeseci za radno mjesto arhivist (1 izvršitelj)
 
Uvjeti za rad:
  • VSS, završen odgovarajući preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (NN br. 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/17); (prednost završen studij arhivistike)
  • znanje engleskog jezika,
  • temeljna informatička osposobljenost i vještine,
  • probni rad od 6 mjeseci.
 
Na javni poziv mogu se prijaviti osobe obaju spolova.
 
Prijam pripravnika provodi se putem mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpora za zapošljavanje za stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo te kandidati trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:
  1. odgovarajuća stručna sprema,
  2. nezaposlena osoba treba biti prijavljena u evidenciji nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje za vrijeme trajanja javnog poziva.
 
Kandidatima prijavljenim na javni poziv smatrat će se samo osoba koja podnese pravovremenu i urednu prijavu te ispunjava formalne uvjete iz poziva. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom pozivu.
Nepotpune i nepravovremene prijave na javni poziv neće se razmatrati.
 
 
Pisanoj prijavi na javni poziv potrebno je priložiti:
- životopis,
- dokaz o odgovarajućoj stručnoj spremi,
- preslika osobne iskaznice ili uvjerenja o državljanstvu,
- elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije (ne    stariji od 30 dana).
 
Kandidati  koji ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnim propisima dužan je, u prijavi na javni poziv pozvati se na to pravo, priložiti propisane dokaze o tom statusu te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
 
Odabrani kandidat/kinja dužan/na je nakon konačnog odabira, a prije početka rada, pružiti na uvid i provjeru izvornike dokumenata koji će mu nakon toga biti vraćeni.
 
Poželjno je da kandidat/kinja ima iskustva s programima Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe Reader Pro, MS Word i MS Excel, obrade, sređivanja i digitalizacije VHS kazeta, negativa i pozitiva filmova te ostalog nekonvencionalnog i konvencionalnog arhivskog i dokumentarnog gradiva.
 
Rok za podnošenje prijave na javni poziv s dokazima o ispunjavanju uvjeta je 16. studeni 2022. godine.
 
Kandidati samostalno određuju način dostave prijave i sami snose rizik eventualnog gubitka odnosno nepravovremene dostave prijave.
 
Ukoliko se prijava dostavlja neposredno u urudžbeni zapisnik Centra, istu je potrebno dostaviti u zatvorenoj omotnici s naznakom „Za javni poziv za prijem pripravnika za radno mjesto arhivist" na adresu Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, Marulićev trg 21, 10000 Zagreb.
 
Prijave se mogu dostaviti i elektroničkom poštom na e-mail adresu: centar@centardomovinskograta.hr
 
Prijavom na javni poziv, kandidati daju privolu Centru da kao voditelj obrade osobnih podataka smije obrađivati njihove podatke isključivo u svrhu provedbe postupka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
RAVNATELJ
Prof., dr. sc. Ante Nazor

Objava, 8.11.2022.