Natječaj za zasnivanje odnosa - Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Temeljem izdane  Prethodne suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture i medija Klasa: 112-01/22-01/0338; Ur. broj: 532-02-01/1-22-02 od 25 listopada  2022. godine, te članka 10. Statuta Državnog arhiva u Slavonskom Brodu (u daljnjem tekstu  DASB-a), a u skladu s odredbama  Pravilnika o radu DASB-a i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada DASB-a,  ravnatelj Arhiva objavljuje

J A V N I   N A T J E Č A J
za popunu upražnjenog  radnog mjesta:
 
1.
ARHIVSKI TEHNIČAR/ka na obradi, sređivanju arhivskih fondova i zbirki
(M/Ž) -1 izvršitelj/ica na neodređeno i puno radno vrijeme
 
Uvjeti:
-    SSS društvenog smjera,  IV stupanj stručne spreme
-    temeljna informatička osposobljenost;
-     znanje jednoga stranoga jezika;
-     položen stručni ispit za arhivskog tehničara/ku ili pripravnik s obvezom polaganja stručnog
      ispita.

Kandidatima prijavljenim na javni natječaj smatrat će se osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu, te ispunjavaju sve formalne uvjete iz javnog natječaja. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u pozivu.

Uz pisanu prijavu treba priložiti:
  • dokaz o stručnoj spremi (preslika svjedodžbe)
  • domovnicu (preslika)
  • uvjerenje o nekažnjavanju ne starije od 6 mjeseci
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za arhivskog tehničara
  • životopis
  • elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz matične evidencije s podacima o radnom stažu (ne stariji od 30 dana)
  • dokaz o znanju jednog stranog jezika (preslika svjedodžbe SŠ ili potvrda škole stranih jezika)

Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.

Podnošenjem prijave na natječaj kandidati daju privolu Državnom arhivu u Slavonskom Brodu da kao voditelj obrade osobnih podataka smije obrađivati njihove osobne podatke isključivo u svrhu provedbe natječajnog postupka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.
Kandidati (m/ž) koji ostvaruju pravo prednosti kod prijama u radni odnos prema posebnim propisima, dužni su u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Isti su dužni prijavi na natječaj priložiti dokaze o ispunjavanju osnovnih uvjeta navedenih u natječaju, dokaze o priznatom statusu iz kojih je vidljivo navedeno pravo te dokaz o nezaposlenosti (uvjerenje ili evidencijski list Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).

Kandidat (m/ž) koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (,,Narodne novine", broj 121/17) uz prijavu na natječaj/oglas dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Na natječaj se mogu prijaviti i osobe koje nemaju položen stručni ispit iz arhivske struke.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati

Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objave u Narodnim novinama na adresu: Državni arhiv u Slavonskom Brodu, Augusta Cesarca br. 1, 35000 Slavonski Brod, s naznakom «za Javni natječaj za radno mjesto arhivski tehničar/ka“.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
                                                                                               
DRŽAVNI ARHIV U SLAVONSKOM BRODU
Ravnatelj: mr. sc. Ivan Medved
Objava, 9.11.2022.