Javni natječaj za prijam u javnu službu - Arheološki muzej u Splitu

Na temelju članka 20. Statuta Arheološkog muzeja u Splitu, članka 9. i 10. Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada, te sistematizaciji radnih mjesta u Arheološkom muzeju u Splitu, i članku 5. Pravilnika o radu, a sukladno članku III. stavku 1. alineji 1. Odluke Vlade Republike Hrvatske o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama („Narodne novine“ broj 35/22) ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu raspisuje
JAVNI NATJEČAJ
za prijam u javnu službu na radno mjesto:
 
  1. Voditelj odjela općih poslova  -  1 izvršitelj/ica na određeno, puno radno vrijeme (zamjena za privremeno odsutnu radnicu), probni rad 6 (šest) mjeseci.
  2. Čistačica - 1 izvršitelj/ica na određeno, puno radno vrijeme (zamjena za privremeno odsutnu radnicu), probni rad 1 (jedan) mjesec.
 
  1. Voditelj odjela općih poslova
Mjesto rada: Split
Stručni uvjeti:
  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema stečena sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“ broj 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 02/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15 i 131/17) – pravne ili druge društvene struke,
  • 4 godine radnog staža u struci.
 
Prednost: završen specijalistički program izobrazbe iz područja javne nabave i važeći certifikat u području javne nabave. 
 
Kratki opis poslova: priprema prijedloge općih akata Muzeja; priprema tužbe, žalbe, molbe, prijave i prigovore; priprema i provodi postupke javne i jednostavne nabave; brine o održavanju muzejskih zgrada i muzejske imovine; sudjeluje u sastavljanju planova, programa rada i razvoja Muzeja; temeljem punomoći zastupa Muzej u postupcima pred sudovima, upravnim i drugim državnim tijelima, te pravnim osobama s javnim ovlastima.
 
Kandidati za radno mjesto Voditelja odjela općih poslova su, uz vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj, dužni priložiti:
  • životopis,
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi - preslik diplome,
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu - preslik osobne iskaznice (obje strane) ili domovnice,
  • dokaz o radnom stažu u potrebnoj stručnoj spremi i odgovarajućem radnom iskustvu u trajanju od najmanje 4 godine, iz kojeg je vidljivo da je podnositelj/ica prijave obavljao/la  poslove u traženoj spremi i struci i razdoblje u kojem je obavljao/la te poslove, a koje radno iskustvo je evidentirano u ispisu elektroničkog zapisa o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili potvrdi o podacima evidentiranima u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ugovor o radu, rješenje ili potvrda poslodavca),
  • potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno ispis elektroničkog zapisa podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz kojeg će biti razvidna razina stručne spreme na koju je kandidat bio prijavljen u stažu osiguranja (ne stariju od mjesec dana),
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od tri mjeseca).
 
 
  1. Čistačica
Mjesto rada: Split i Solin
Uvjeti:
  • Niža stručna sprema
 
Kratki opis poslova: svakodnevno čisti i održava red u radnim i izložbenim prostorima u Splitu i Solinu; po potrebi obavlja i druge pomoćne poslove.
 
Kandidati za radno mjesto čistačice su, uz vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj, dužni priložiti:
  • životopis,
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu - preslik osobne iskaznice (obje strane) ili domovnice,
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi,
  • potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno ispis elektroničkog zapisa podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz kojeg će biti razvidna razina stručne spreme na koju je kandidat bio prijavljen u stažu osiguranja (ne stariju od mjesec dana),
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od tri mjeseca).

U prijavi na javni natječaj kandidati/kinje trebaju navesti osobne podatke (ime i prezime, adresa prebivališta, broj telefona/mobitela te e-mail adresu) i naziv radnog mjesta za koje se prijavljuju.
Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti kandidati oba spola, a izrazi u muškom/ženskom rodu koji se koriste u ovom natječaju uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji (NN br. 121/17, 98/19 i 84/21 ) dužan/a je, uz prijavu na javni natječaj, priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i sve potrebne dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/
Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf

 
Konačni izbor kandidata obavlja se na temelju razgovora (intervjua). Kandidat koji nije pristupio razgovoru/intervjuu više se ne smatra kandidatom u postupku.
Prijavom na natječaj kandidat/kinja daje privolu Arheološkom muzeju u Splitu za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi na natječaj i dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te u svrhu dostave obavijesti o rezultatima natječaja svim kandidatima a uključuje ime i prezime odabranog kandidata i struku. Kandidat/kinja može u svakom trenutku bez obrazloženja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Arheološki muzej u Splitu izdati potvrdu. Prikupljeni osobni podaci obradit će se  sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka te Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN broj 42/18).
Kandidati mogu priložiti neovjerene preslike dokumenata. Izabrani kandidat prije sklapanja ugovora o radu, dužan je predočiti dokumentaciju u izvorniku ili ovjerenoj preslici.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se najkasnije u roku 8 dana od dana objave javnog natječaja na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta se podnose poštom ili neposredno na adresu: Arheološki muzej u Splitu, Zrinsko-Frankopanska 25, 21 000 Split s naznakom „ZA NATJEČAJ – (navesti naziv radnog mjesta)“.

Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Kandidat/kinja koji/a ne podnese pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, neće se smatrati kandidatom prijavljenim na javni natječaj.
O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni putem web-stranice Arheološkog muzeja u Splitu: www.armus.hr u odjeljku Dokumenti – Natječaji, u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o odabiru kandidata/kinje. Dostava svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od dana objave na web-stranici Arheološkog muzeja u Splitu.
 
Arheološki muzej u Splitu
Ravnatelj
dr. sc. Ante Jurčević
Objava, 29.9.2022.