Javni poziv za zapošljavanje pripravnika u sektoru kulture za 2022. godinu - Arheološki muzej u Splitu


Na temelju članka 20. Statuta Arheološkog muzeja u Splitu, Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada sa sistematizacijom radnih mjesta u Arheološkom muzeju u Splitu, te Uputi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske o planu prijama za zapošljavanje pripravnika u  sektoru kulture za 2022. godinu, od 04. studenog 2022. godine, ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu objavljuje

JAVNI POZIV
 
za zapošljavanje pripravnika u sektoru kulture za 2022. godinu
Provedba mjere „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo“ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
 
 
  1. Kustos - 1 izvršitelj/ica (Odjel za arheologiju), na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci s punim radnim vremenom - probni rad 6 mjeseci
  2. Kustos - 1 izvršitelj/ica (Pedagoški odjel), na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci s punim radnim vremenom - probni rad 6 mjeseci
  3. Konzervator-restaurator - 1 izvršitelj/ica, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci s punim radnim vremenom - probni rad 6 mjeseci
 
  1. Kustos (Odjel za arheologiju)

Stručni uvjeti:

 -  završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij arheologije ili s njim izjednačen studij kojim je stečena visoka stručna sprema prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju - smjer arheologija
-    znanje rada na računalu
-    znanje jednog svjetskog jezika
 
  1. Kustos (Pedagoški odjel)
 
Stručni uvjeti:
 
- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij kojim je stečena visoka stručna sprema prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju - društveno-humanističkog usmjerenja
-  znanje rada na računalu



     3)   Konzervator-restaurator

Stručni uvjeti:

-  završen restauratorski studij odnosno drugi odgovarajući preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema prema propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju
-    znanje rada na računalu
-    znanje jednog svjetskog jezika.
 
Javni poziv se provodi u sklopu provedbe Mjera aktivnog zapošljavanja u 2022. godini Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Potpora za stjecanje prvog radnog iskustva /pripravništvo (www.mjere.hr) tj. ovu mjeru mogu koristiti nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih koje nemaju više od 6 mjeseci staža osiguranja u stečenom zvanju u obrazovnoj razini iz područja kulture.
 
Na javni poziv se mogu prijaviti osobe oba spola a izrazi u muškom rodu koji se koriste u ovom pozivu uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

Kandidati su, uz vlastoručno potpisanu prijavu na javni poziv, dužni priložiti dokaze o ispunjavanju uvjeta javnog poziva:
 
  • životopis
  • preslik osobne iskaznice (obje strane)
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslik diplome)
  • dokaz o poznavanju rada na računalu (preslik uvjerenja odgovarajuće škole, ili svjedodžbe srednje škole, ili indeksa)
  • dokaz o znanju jednog svjetskog jezika (preslik uvjerenja škole za strane jezike, ili svjedodžbe srednje škole ili indeksa)
  • potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o vođenju u evidenciji nezaposlenih osoba (ne stariju od mjesec dana)
  • potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, odnosno ispis elektroničkog zapisa podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz kojeg će biti razvidna razina stručne spreme na koju je kandidat bio prijavljen u stažu osiguranja (ne stariju od mjesec dana),
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 3 mjeseca).

U prijavi na javni poziv kandidati trebaju navesti osobne podatke (ime i prezime, adresa prebivališta, broj telefona/mobitela te e-mail adresu) i naziv radnog mjesta za koje se prijavljuju.

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu, te imaju prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17, 98/19 i 84/21)) dužni su, uz prijavu na javni poziv, priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz poziva i sve potrebne dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja RH:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/
Popis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf

 
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanju sukladno članku 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (Narodne novine broj 84/21) dužni su, uz prijavu na javni poziv, priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz poziva i sve potrebne dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju. Poveznica na internetsku stranicu Ministarstva hrvatskih branitelja RH s popisom dokaza potrebnih za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju:
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Nikola/popis%20dokaza%20
za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju%20Zakon%20o%20civilnim%20stradalnicima%20iz%20DR.pdf
 


Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f  Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), uz prijavu na javni poziv, dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo takvo pravo.
 
Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) u prijavi na javni poziv dužni su pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Prijavom na javni poziv kandidat daje privolu Arheološkom muzeju u Splitu za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi na javni poziv i dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te u svrhu dostave obavijesti o rezultatima javnog poziva svim kandidatima uključuje ime i prezime odabranog kandidata i struku. Kandidat može u svakom trenutku bez obrazloženja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Arheološki muzej u Splitu izdati potvrdu. Prikupljeni osobni podaci obradit će se u skladno Općoj uredbi o zaštiti podataka te Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18).
Kandidati mogu priložiti neovjerene preslike dokumenta. Izabrani kandidat prije sklapanja ugovora o radu dužan je predočiti dokumentaciju u izvorniku ili ovjerenoj preslici.

Prijave na javni poziv s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku 8 dana od dana objave javnog poziva na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Prijave se podnose na adresu: Arheološki muzej u Splitu, Zrinsko - Frankopanska 25, 21000 Split s naznakom „ZA JAVNI POZIV: Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništvo – naziv radnog mjesta“.

Kandidat koji ne podnese pravovremenu i urednu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog poziva, neće se smatrati kandidatom prijavljenim na javni poziv.

Izabrani izvršitelji započet će pripravništvo po dobivenoj pozitivnoj ocjeni Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Tijekom trajanja pripravničkog staža pripravnik ima pravo na pripravnički plaću koja iznosi 85% plaće radnog mjesta, a sukladno Uredbi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama i trošak prijevoza sukladno Odluci Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
O rezultatima javnog poziva kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku putem službene web stranice Arheološkog muzeja u Splitu: www.armus.hr.

Objava, 17. studenog 2022.
Arheološki muzej u Splitu
dr. sc. Ante Jurčević, ravnatelj