Natječaj za radno mjesto konzervator/ica - restaurator/ica - Arheološki muzej Istre

Temeljem članka 32. Statuta Arheološkog muzeja Istre u Puli, a uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva kulture i medija, ravnatelj Darko Komšo raspisuje
 
NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO
Konzervator/ica- restaurator/ica  - jedan izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme

Uvjeti:
  • završen diplomski sveučilišni ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij konzervacije-restauracije ili visoka stručna sprema, smjer konzervacija-restauracija sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju  
  • položen stručni ispit za konzervatora-restauratora, 1 godina radnog iskustva;
  • poznavanje jednog stranog jezika;
  • poznavanje rada na PC-u.
Ugovor o radu sklapa se na neodređeno vrijeme uz probni rok u trajanju od tri mjeseca.

Uz prijavu je potrebno priložiti, skenirano, sljedeće dokaze o ispunjavanju formalnih uvjeta iz javnog natječaja:
  • dokaz o stečenoj stručnoj spremi (diploma);
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (domovnica);
  • dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje);
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja/ice prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od šest mjeseci)
  • uvjerenje o položenom stručnom ispitu za konzervatora-restauratora
  • životopis (treba sadržavati najmanje sljedeće podatke: ime i prezime podnositelja/ice, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte za primanje obavijesti).

 
Nepravodobne i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Potpunom se smatra prijava koja kumulativno sadrži: podatke o kandidatu, e mail adresu  za primanje obavijesti te sve isprave zatražene u tekstu ovog natječaja.

Odabir će biti izvršen nakon provedenog intervjua s kandidatima. Za kandidata koji ne pristupi intervjuu, smatrat će se da je povukao prijavu.
Vrijeme i mjesto  održavanja intervjua bit će dostavljeni elektroničkom poštom na adrese kandidata koji udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja.
 
Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola, a izrazi u muškom rodu koji se koriste u ovom natječaju uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu koji predviđa pravo prednosti pri zapošljavanju. Ako se kandidat pozove na navedeno pravo i dostavi svu propisanu dokumentaciju  ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN br. 121/2017, 98/2019, 84/2021) uz prijavu na natječaj dužan je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz ovog natječaja  i sve ostale potrebne dokaze čiji je popis dostupan na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 157/2013, 152/2014,  39/2018 i 32/2020) u prijavi na natječaj dužan je pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz ovog natječaja, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata (Narodne novine broj 33/1992, 77/1992, 27/1993, 58/1993, 2/1994, 76/1994, 108/1995, 108/1996, 82/2001, 103/2003,  148/2013 i 98/2019), uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz ovog natječaja, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.

Obavještavaju se kandidati prijavljeni na natječaj da će Arheološki muzej Istre prikupljati i obrađivati osobne podataka navedene u prijavi na natječaj i dokumentaciji dostavljenoj uz prijavu, u svrhu odabira kandidata te u tu svrhu dostaviti obavijesti o rezultatima natječaja svim kandidatima, koja obavijest uključuje ime i prezime i struku odabranog kandidata te ih objaviti na web stranicama Arheološkog muzeja Istre. Kandidat može u svakom trenutku bez obrazloženja zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Arheološki muzej Istre izdati potvrdu. Prikupljeni osobni podaci obradit će se u skladu s važećim propisima (Općom uredbom o zaštiti podataka te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN (42/18)).
 
Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Arheološkom muzeju Istre za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi na natječaj i dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata.

Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.
Prijave na natječaj i skenirani dokumenti dostavljaju se isključivo elektroničkom poštom na adresu: uprava.ami@gmail.com, s naznakom „Natječaj za radno mjesto konzervator/ica-restaurator/ica “. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni elektroničkom poštom u roku od 15 dana od dana izbora kandidata.
 
 
Arheološki muzej Istre:
Ravnatelj
Darko Komšo, muzejski savjetnik

Objava, 6.7.2022.