Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Umjetničke galerije Dubrovnik

Na temelju članka 26. st. 7 Zakona o muzejima (NN 61/2018 i 98/19) te odredbi članaka  32., 33., 34. i 35. Statuta Umjetničke galerije Dubrovnik, Upravno vijeće Umjetničke galerije Dubrovnik na sjednici održanoj 13. prosinca 2022.g. donijelo je odluku kojom raspisuje
NATJEČAJ 
za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Umjetničke galerije Dubrovnik
 
Za ravnatelja/icu može na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada, biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete:

- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij,
- najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju,
- znanje jednog stranog jezika
- koja se odlikuje stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima
 
 
Uz vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj koja obvezno sadrži osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona ili mobitela, e-mail adresa), kandidati trebaju priložiti u izvorniku ili ovjerenu presliku:

- dokaz o stručnoj spremi (svjedodžbu ili diplomu o završenom obrazovanju - original ili ovjereni preslik),
- dokaze o radu u muzeju ili u kulturi, znanosti ili obrazovanju (elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ne starija od 3 mjeseca ili drugi odgovarajući dokaz o radu u navedenim djelatnostima),
- dokaz o znanju jednog stranog jezika (preslika potvrde škole stranih jezika, preslika indeksa i sl.)
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (original ili ovjereni preslik domovnice),
- rodni list,
- uvjerenje o nekažnjavanju ne starije od 30 dana,
- program rada Umjetničke galerije Dubrovnik za četiri godine,
- životopis.
 
Ravnatelja/icu imenuje osnivač na prijedlog Upravnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik.
Ravnatelj/ica imenuje se na mandat od četiri godine i može biti ponovno imenovan.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan/na je uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu, te ima pravo prednosti u odnosu na ostale prijavljene kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rada i članovima njihovih obitelji (“Narodne novine” br. 121/17, 98/19 i 84/21) uz prijavu na natječaj  dužni su priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze na dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju- ZOHBDR 2021.pdf (gov.hr)

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanja sukladnu članku 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (“Narodne novine”  br. 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze iz članka 49. citiranog Zakona, dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju- Zakon o civilnim stradalnicima iz DR.pdf (gov.hr)
Osobni podaci podnositelja prijave dostupni iz prijave, kao i osobni podaci dostupni iz gore navedenih priloga uz prijavu na natječaj, prikupljaju se i obrađuju isključivo za potrebe provedbe natječaja.
Prijavom na natječaj kandidati su izričito suglasni da Umjetnička galerija Dubrovnik kao voditelj obrade može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provođenja natječajnog postupka, sukladno odredbama Opće uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/18).
Na natječaj se pod ravnopravnim uvjetima mogu javiti osobe oba spola. Izrazi koji se koriste u ovom tekstu natječaja, a koji imaju rodno značenje, bez obzira jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu, obuhvaćaju na jednak način muški i ženski rod.

Prijave na natječaj s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz natječaja dostavljaju sepreporučenom poštom s povratnicom u roku 30 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, dnevnom tisku i na mrežnim stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik, Upravnom vijeću Umjetničke galerije Dubrovnik u zatvorenoj kuverti, na adresu:
 
Umjetnička galerija Dubrovnik
Put Frana Supila 23, 20 000 Dubrovnik
 
uz naznaku- natječaj za ravnatelja / ravnateljicu- ne otvarati
 
Nepotpune i nepravodobne prijave na javni natječaj neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.
 
 
Upravno vijeće
Umjetničke galerije Dubrovnik