Javni poziv za zapošljavanje pripravnika - Državni arhiv u Dubrovniku

Na temelju članka 12. Statuta Državnog arhiva u Dubrovniku ( dalje: DADU) , sukladno Planu prijama za zapošljavanje pripravnika u reguliranim djelatnostima iz sektora kulture za 2022. godinu Ministarstva  kulture i medija i odredbama Pravilnika o radu DADU i Pravilnika o načinu rada, unutarnjem ustrojstvu i sistematizaciji poslova i radnih mjesta DADU, ravnateljica DADU raspisuje,
 
 
JAVNI POZIV ZA ZAPOŠLJAVANJE PRIPRAVNIKA (m/ž)
 
za radno mjesto:
- ARHIVSKI TEHNIČAR, SSS, 1 izvrištelj/ica, na određeno vrijeme ( 12 mjeseci), puno radno vrijeme u Odjelu za zaštitu i obradu arhivskog gradiva uprave od 1945., s pridruženim Odjelom za zaštitu i obradu arhivskog gradiva uprave od 1814. do 1945.

Pripravnički staž traje 12 mjeseci uz mogućnost polaganja stručnog ispita iz arhivske struke 

Skraćeni opis poslova:
  • rad na obradi i sređivanju arhivskog i knjižnog gradiva, manipulativni poslovi na prijenosu, dostavi i ulaganju arhivskog i knjižnog gradiva, rad s korisnicima, administrativni i stručni poslovi u knjižnici i čitaonici Arhiva
Uvjeti:

- završeno srednjoškolsko obrazovanje,
- temeljna informatička osposobljenost i vještine

Pored navedenih uvjeta, kandidat/kinja treba ispunjavati i sljedeće uvjete iz Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ za 2022. godinu: biti  nezaposlena osoba prijavljena u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a bez staža osiguranja za rad na radnom mjestu u zvanju za koje se obrazovala.

U prijavi na Poziv potrebno je navesti:
-podatke za kontakt: ime i prezime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte

Uz pisanu i  vlastoručno potpisanu prijavu na Poziv potrebno je priložiti sljedeće  preslike dokumentacije kojima kandidati (m/ž) dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete poziva:

- životopis
- dokaz o državljanstvu (preslika domovnice ili e-zapis iz knjige državljana)
- preslika osobne iskaznice
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja ( presliku završne svjedodžbe)
- uvjerenje da se protiv osobe koja se natječe ne vodi kazneni postupak ((izvornik, ne stariji od 6 mjeseci ili uvjerenje iz sustava e-građani s QR kodom ne starije od 6 mjeseci)
- potvrdu ili elektronički zapis o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ( ne stariji od 30 dana )
- dokaz o nezaposlenosti ( potvrdu  Hrvatskog zavoda za zapošljavanje)

Na javnom pozivu mogu ravnopravno sudjelovati i biti izabrani kandidati muškog i ženskog spola.
Osobni podatci prikupljaju se i obrađuju sukladno važećim propisima.
Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.

Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/na je u prijavi na Poziv pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno čl. 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata  i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21) uz prijavu na Poziv dužan/na je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843

Prijave na Poziv s dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave javnog poziva  na adresu: Državni arhiv u Dubrovniku, 20000 Dubrovnik, Sv. Dominika 1, s naznakom  „Poziv za zapošljavanje pripravnika“.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom pozivu. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave te osobe koje ne ispunjavaju formalne uvjete poziva ne smatraju  se kandidatima prijavljenima na javni poziv. Odabir kandidata ( m/ž) izvršit će se nakon provedenog razgovora s kandidatima (m/ž).
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku objavom na web stranici DADU.  
 
Državni arhiv u Dubrovniku  
Ravnateljica
Nikolina Pozniak
Objava, 8.11.2022.