Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Hrvatski restauratorski zavod

Temeljem članka 9. Uredbe o spajanju javnih ustanova restauratorske djelatnosti (NN 2/97, 119/01 i 72/14), članaka 8. i 22. Statuta Hrvatskog restauratorskog zavoda i suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske KLASA: 112-01/22-01/0146, URBROJ: 532-02-01/1-22-02 od 9. veljače 2022. godine v. d. ravnatelja Hrvatskog restauratorskog zavoda raspisuje
 
NATJEČAJ
za zasnivanje radnog odnosa
 
na radno mjesto:
 
STRUČNI SURADNIK ZA NABAVU
- jedan (1) izvršitelj (m/ž) u Odsjeku za planiranje i realizaciju nabave Odjela za poslove nabave Službe za nabavu i opće tehničke poslove, na određeno vrijeme do povratka na rad privremeno nenazočnog djelatnika, u punom radnom vremenu s probnim radom u trajanju do šest (6) mjeseci, mjesto rada Zagreb.
                                       
UVJETI:
završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, odnosno studij kojim je stečena visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju društveno-humanističkog ili tehničkog smjera, prednost pravo ili ekonomija, znanje rada na računalu u okviru poslova radnog mjesta, znanje jednog stranog svjetskog jezika.
 
Prednost: vozačka dozvola „B“ kategorije.
 
UVJETI – profil izvršitelja:
visoka razina sistematičnosti, organiziranosti, pedantnosti i savjesnosti, izgrađen osjećaj odgovornosti, izgrađene radne navike, izražene komunikacijske sposobnosti, povišena tolerancija na stres, spremnost na suradnju, identifikacija s kolektivom.
 
Kratak opis poslova:
sudjelovanje u izradi godišnjeg plana nabave roba, radova i usluga; sudjelovanje u izradi troškovnika prije početka postupka nabave; sudjelovanje u provedbi postupaka javne nabave; organiziranje i provedba zaduženja i razduženja sitnog inventara i osnovnih sredstava (strojeva, alata, uređaja i druge opreme); kontinuirano praćenje realizacije; drugo prema potrebi posla, sukladno internim aktima i uputama.
 
Uz pisanu prijavu na natječaj kandidat treba priložiti životopis, a za dokazivanje uvjeta / prednosti:
  • državljanstva - presliku važeće osobne iskaznice ili putovnice ili vojne iskaznice ili domovnice,
  • stečene stručne spreme - presliku diplome / potvrde o završenom studiju; strane diplome moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj,
  • vozačke dozvole „B“ kategorije - presliku važeće vozačke dozvole.
 
Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidat će predočiti izvornike.
 
Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola, a izrazi u muškom rodu koji se koriste u ovom natječaju uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.
 
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju dostavlja dokumentaciju sukladno posebnim propisima:
  1. Za ostvarivanje prava sukladno Zakonu o hrvatskim braniteljima iz domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19, 84/21), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju.
  2. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju nalaze se na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske
https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//NG/12%20Prosinac/Zapošljavanje//
POPIS%20DOKAZA%20ZA%20OSTVARIVANJE%20PRAVA%20PRI%20ZAPOŠLJAVANJU.pdf
,
  1. Za ostvarivanje prava sukladno Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (NN 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 130/03, 148/13, 98/19), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na  natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju,
  2. Za ostvarivanje prava sukladno Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN 84/21), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju,
  3. Za ostvarivanje prava sukladno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13, 152/14, 39/18, 32/20), kandidat koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete je dužan, uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaze za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju.
 
Obavještavaju se kandidati prijavljeni na natječaj da će Hrvatski restauratorski zavod prikupljati i obrađivati osobne podatke navedene u prijavi na natječaj i dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te u tu svrhu dostaviti obavijest o izabranom kandidatu (koja uključuje inicijale i godinu rođenja) kandidatima i osobama koje se u prijavi na natječaj pozivaju na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno posebnom propisu. Kandidat može u svakom trenutku bez obrazloženja zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Hrvatski restauratorski zavod izdati potvrdu. Prikupljeni osobni podaci obradit će se u skladu s važećim propisima (Općom uredbom o zaštiti podataka te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN (42/18)).
 
Natječaj za zasnivanje radnog odnosa objavit će se u Narodnim novinama, biltenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatskog restauratorskog zavoda.
 
U pisanoj prijavi na natječaj potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, adresu elektroničke pošte, te naziv radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.
                                                                                                                                                                                                                 
Sve relevantne informacije vezane uz tijek natječaja objavit će se na mrežnoj stranici http://www.hrz.hr.
 
Rok za podnošenje prijava je osam (8) dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.
Prijave se podnose poštom ili neposredno na adresu Hrvatskog restauratorskog zavoda, Nike Grškovića 23, Zagreb.
Za prijavu koja je na natječaj upućena kao preporučena pošiljka danom predaje javnopravnom tijelu kojem je upućena smatra se dan predaje pošti.
Potpunom i pravovremenom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju te je dostavljena na propisani način neposredno ili poštom s naznakom „NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO “.
 
Kandidat koji ne podnese pravovremenu i potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete natječaja, bit će o tome obaviješten te se više ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj.
 
S kandidatima prijavljenim na natječaj provest će se razgovor s kandidatima i/ili pisana provjera znanja radi provjere stručnih znanja, sposobnosti i vještina. Za dokazivanje uvjeta „Profil izvršitelja“ moguće je psihološko testiranje.
 
Kandidati će o mjestu, vremenu i sadržaju provedbe razgovora s kandidatima i/ili pisane provjere znanja biti obaviješteni na mrežnoj stranici https://www.hrz.hr/index.php/zavod/natjeaji-za-radna-mjesta pet dana prije održavanja.
 
Ako kandidat ne pristupi razgovoru i/ili pisanoj provjeri znanja smatra se da je povukao prijavu na natječaj te se više ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj.
 
Svi kandidati na natječaju bit će na isti način i u istom roku obaviješteni o rezultatima natječaja.
 
Izabrani kandidat pozvat će se na obavljanje prethodnog liječničkog pregleda radi utvrđivanja zdravstvene sposobnosti. Neodazivanje na poziv smatra se povlačenje prijave na natječaj.
 
 
Hrvatski restauratorski zavod
v.d.  r a v n a t e l j a
Boris Mostarčić
Objava, 15.7.2022.