Javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru

Na temelju članaka 40. i 41. Zakona kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (Narodne novine broj 83/22), članka 5. Uredbe o osnivanju Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru (Narodne novine broj 33/08), članaka 15. i 16. Statuta Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru Upravno vijeće Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, UNESCO-ov Centar 2. kategorije raspisuje
 
 
J A V N I  N A T J E Č A J
za imenovanje ravnatelja/ice Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru
 
 
Za ravnatelja/icu Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru (dalje u tekstu: MCPA Zadar) može biti imenovana osoba koja udovoljava sljedećim uvjetima:
 
  • završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij
  • priznato stručno radno iskustvo na području zaštite kulturne baštine
  • aktivno znanje najmanje jednoga stranog jezika – službeni jezici UNESCO-a (arapski, engleski, francuski, mandarinski, ruski, španjolski)
  • odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima za uspješno vođenje MCPA Zadar.
 
Prijavi se prilaže:
  1. životopis,
  2. dokaz o državljanstvu (preslika osobne iskaznice, putovnice, vojne iskaznice ili domovnice)
  3. dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika diplome),
  4. dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima:
  1. elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji mora sadržavati podatke o poslodavcu, osnovi osiguranja, početku i prestanku osiguranja, radnom vremenu, stvarnoj i potrebnoj stručnoj spremi te trajanju staža osiguranja,
  2. ugovor o radu, ugovor o djelu, rješenje o rasporedu ili potvrdu poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima koja mora sadržavati vrstu poslova koju je obavljao/la, u kojoj stručnoj spremi i vremensko razdoblje i kojem je obavljao/la navedene poslove i dr.
  1. dokaz o znanju stranog/stranih jezika,
  2. prijedlog Programa rada za četverogodišnje razdoblje,
  3. izvornik uvjerenja nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne stariji od 6 mjeseci).
 
Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidat/kinja dužan/a je predočiti izvornik.
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
 
Molbe za natječaj dostavljaju se na hrvatskom jeziku i jednom od radnih jezika UNESCO-a (engleski, francuski, španjolski, ruski, mandarinski kineski, arapski, njemački, talijanski).
 
Kandidat/kinja koji/a se u prijavi na javni natječaj poziva na prednost pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan/a je uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu te ima pravo prednosti u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakom uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17, 98/19 i 84/21), uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja, dužan/na je priložiti i dokaze o ispunjavanju uvjeta prednosti prema popisu dostupnom na web-stranici Ministarstva hrvatskih branitelja putem sljedeće poveznice: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 .
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20), uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, dužan/na je i priložiti dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, dužan/na je priložiti i rješenje odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.
 
Ravnatelja/icu imenuje ministar nadležan za kulturu na prijedlog predsjednika Upravnog Vijeća MCPA Zadar, a u dogovoru s glavnim direktorom UNESCO-a. Ravnatelj/ica se imenuje od 4 godine i može ponovno biti imenovan/a.
 
Javni natječaj objavljuje se u Narodnim novinama i u jednom dnevnom glasilu koji izlazi na području Republike Hrvatske.
Prijave s prilozima podnose se u roku od 30 dana od dana objave javnog natječaja u Narodnim novinama, pisanim putem na adresu: Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, Božidara Petranovića 1, 23 000 Zadar, s naznakom: “Za javni natječaj za imenovanje ravnatelja/ice”.
 
Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
 
O rezultatima javnog natječaja kandidati/kinje biti će obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava
  
Za Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru
Predsjednik Upravnog vijeća MCPA Zadar
 
prof. dr. sc. dr. h. c. Ante Uglešić
Objava, 30.9.2022.