Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Muzejski dokumentacijski centar

Muzejski dokumentacijski centar, Ilica 44, Zagreb objavljuje
 
NATJEČAJ
za radno mjesto ARHIVIST/ICA – 1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme

Uvjeti radnog mjesta:
  • završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij – informacijske znanosti - smjer arhivistika
  • položen stručni ispit za zvanje arhivist ili osoba bez položenog stručnog ispita uz uvjet polaganja u roku od godine dana od stupanja na radno mjesto
  • najmanje godinu dana radnog staža na poslovima arhivske djelatnosti u propisanoj stručnoj spremi
  • znanje engleskog jezika
  • informatička pismenost

Prijavi za natječaj potrebno je priložiti:
  1. dokaz o stručnoj spremi (preslika diplome)
  2. životopis
  3. detaljan popis i opis obavljanih poslova
  4. elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,
  5. dokaz o položenom stručnom ispitu (ako je prethodno položen)

Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine broj 121/17, 98/19 i 84/21) uz prijavu na natječaj dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) u prijavi na natječaj dužan/a je pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19) uz prijavu na natječaj dužan/a je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.

Kandidat/kinja pripadnik/ica nacionalne manjine ima pravo pozvati se na prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine broj 155/02, 47/10 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske, 80/10 i 93/11), bez obveze dostavljanja dokaza o nacionalnoj pripadnosti.
 
 
Prijave se šalju putem e-pošte na e-adresu: dkrsnjavi@mdc.hr uz naznaku: NATJEČAJ ARHIVIST - ime i prezime kandidata i primaju se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se uzimati u obzir.

Kandidati će po zaprimanju natječajne dokumentacije dobiti povratni e-mail o zaprimanju iste u kojoj će biti sadržana obavijest o ispunjavanju uvjeta postavljenih u natječaju. Pismeno testiranje održati će se u utorak 13. prosinca 2022. za kandidate koji ispunjavaju uvjete postavljene u natječaju. Testiranje uključuje provjeru znanja o arhivskoj djelatnosti, postupanju s arhivskom i dokumentarnom građom, Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (NN 61/18, 98/19, 114/22) te engleskog jezika. U uži izbor ulaze samo oni kandidati koji su ostvarili pet najboljih rezultata na pismenom testiranju te će isti pristupiti kvalifikacijskom razgovoru istog dana nakon utvrđene rang liste rezultata ostvarenih na testiranju.

Smatrati će se da je kandidat odustao od daljnjeg sudjelovanja u Natječaju ukoliko temeljem poziva ne pristupi na testiranje ili kvalifikacijski razgovor.
 
Muzejski dokumentacijski centar

Objava, 30.11.2022.