Javni natječaj za imenovanje ravnatelja Ustanove Dubrovačke knjižnice

Na temelju članka 24. i Statuta Ustanove Dubrovačke knjižnice, članka 20. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti (NN 17/19, 98/19), članaka 40. i 41. Zakona o ustanovama (NN 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19) te članaka 5., 6. i 7. Zakona o upravljanju javnim ustanovama u kulturi (NN 96/01, 98/19), Upravno vijeće Ustanove Dubrovačke knjižnice, na sjednici održanoj 1. veljače 2022. donosi odluku o raspisivanju
 
JAVNOG NATJEČAJA

za imenovanje ravnatelja Ustanove Dubrovačke knjižnice

 

Za ravnatelja Ustanove Dubrovačke knjižnice mogu biti imenovane osobe koja ispunjavaju sljedeće uvjete:

- završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij
  ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij,
- položen stručni knjižničarski ispit,
- najmanje pet (5) godina rada u knjižnici,
- stručne, radne i organizacijske sposobnosti,
- aktivno znanje najmanje jednoga svjetskog jezika.   


Sukladno čl. 25, st. 2. Statuta Ustanove Dubrovačke knjižnice položen stručni knjižničarski ispit ima i osoba koja je oslobođena polaganja stručnog knjižničarskog ispita na temelju zakona kojima je uređivana knjižnična djelatnost.

Sukladno čl. 25., st. 3. Statuta Ustanove Dubrovačke knjižnice, ako se na ponovljeni natječaj ne javi osoba koja ima propisane uvjete za ravnatelja, može se na temelju predloženog četverogodišnjeg plana rada imenovati osoba koja ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij, uz uvjet polaganja stručnog knjižničarskog ispita u roku od tri godine od dana imenovanja, te ispunjava druge uvjete propisane Statutom.

Uz pisanu prijavu na natječaj je potrebno priložiti, u izvorniku ili ovjerenom presliku, sljedeće dokumente:
  • životopis,
  • svjedodžbu ili diplomu o završenom obrazovanju,
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu – domovnicu ili ovjereni preslik osobne iskaznice,
  • prijedlog četverogodišnjeg plana rada,
  • dokaz o položenom stručnom knjižničarskom ispitu,
  • dokaz o radu u knjižničarskoj struci od najmanje pet godina – elektronički zapis ili potvrda o podacima evidentiranim u bazi podataka HZMO-a, preslik ugovora ili potvrdu poslodavca o vrsti i trajanju poslova koje je obavljao i razdoblje unutar kojeg je kandidat obavljao navedene poslove;
  • dokaz o poznavanju najmanje jednoga stranog jezika,
  • uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 30 dana),
  • Vlastoručno potpisanu izjavu kandidata da je suglasan sa svim uvjetima natječaja te korištenjem i obradom osobnih podataka u svrhu provedbe postupka nakon objavljenog natječaja.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost pred ostalim kandidatima pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema Zakonu o hrvatskim
braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17, 98/19), dokazuje to potrebnim dokumentima. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju objavljeni su na stranici Ministarstva branitelja Republike Hrvatske na poveznici: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843 

Ravnatelja Ustanove Dubrovačke knjižnice, na temelju javnog natječaja, imenuje Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na prijedlog Upravnog vijeća te uz prethodno pribavljeno mišljenje kulturnog vijeća i stručnih djelatnika Ustanove Dubrovačke knjižnice.

Ravnatelj se imenuje na razdoblje od četiri godine i može biti ponovno imenovan.
Natječaj je otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Prijave s prilozima podnose se Upravnom vijeću, poštom – preporučeno, na adresu:

Ustanova Dubrovačke knjižnice
Cvijete Zuzorić 4, 20000 Dubrovnik

uz naznaku „natječaj za ravnatelja – ne otvarati“


Izrazi koji se koriste u tekstu ovog natječaja i imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako i na muški i na ženski rod.

Osobni podaci kandidata obradit će se isključivo u svrhu provedbe natječaja sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 48/18) i Uredbe (EU) 2016/679.

Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati, a o rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni pisanim putem u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenja prijava, s naznakom prava pregleda natječajnog materijala.

 

 
Predsjednica Upravnog vijeća Ustanove u kulturi Dubrovačke knjižnice

Katarina Doršner



 
Objava, 4.2.2022.