Natječaj za imenovanje ravnatelja/ice Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika - Split

Na temelju članaka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“, broj 76/93, 29/97, 47/99, 35/08, 127/19), članka 26. stavka 7. Zakona o muzejima („Narodne novine“, broj  61/18 i 98/19) i članaka 26., 27. i 28. Statuta Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika – Split (03/2019), Upravno vijeće Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika – Split, na temelju odluke sa sjednice Urbroj: 05-04/69/2022-2 od 28. travnja 2022. godine raspisuje
 
N A T J E Č A J
za imenovanje ravnatelja/ice Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika - Split

Za ravnatelja/icu javnog muzeja može se, na temelju predloženoga četverogodišnjeg programa rada, imenovati osoba koja udovoljava sljedećim uvjetima:
  • ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij,
  • najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju,
  • odlikuje se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima,
  • znanje jednog stranog jezika.
U prijavi za natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja/podnositeljice prijave (ime, prezime, adresu stanovanja, broj telefona, te adresu elektroničke pošte). Prijava se podnosi na hrvatskom jeziku, te je istu potrebno vlastoručno potpisati.
Uz pisanu prijavu kandidati trebaju priložiti:
 
  • dokaz o stručnoj spremi (ovjerena preslika diplome/potvrde o završenom studiju; strane diplome moraju biti nostrificirane u Republici Hrvatskoj),
  • dokaz o najmanje pet godina rada u muzeju ili najmanje deset godina rada u kulturi, znanosti ili obrazovanju (original potvrde HZMO-a ili potvrda sustava e-građanin s QR kodom, potvrde prethodnih poslodavaca o vremenu i vrstama posla koje je kandidat/kinja obavljao/la ili ugovor o radu ili drugi odgovarajući dokaz),
  • ovjerena preslika uvjerenja o aktivnom znanju jednog stranog jezika ili drugi dokaz – ovjerena preslika indeksa, odnosno drugog dokaza o aktivnom znanju stranog jezika,
  • preslika osobne iskaznice,
  • životopis,
  • original uvjerenja nadležnog suda da se protiv kandidata/kinje ne vodi kazneni postupak ili potvrda sustava e-građanin s QR kodom (ne starije od 6 mjeseci),
  • prijedlog programa rada Muzeja za četverogodišnje razdoblje.
 
Pridržava se pravo provjere znanja i sposobnosti kandidata, o čemu će kandidati biti pravovremeno obaviješteni.
 
Ravnatelj/ica se imenuje na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada na vremensko razdoblje od 4 godine.
 
Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola, a izrazi u muškom rodu koji se koriste u ovom natječaju uporabljeni su neutralno i odnose se na muške i ženske osobe.
 
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19, 84/21) uz prijavu na natječaj dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) u prijavi na natječaj dužan/a je pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19) uz prijavu na natječaj dužan/a je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo spomenuto pravo.
 
Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split dostavljene podatke pristupnika obrađuje u skladu s odredbama pozitivnih propisa koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Podnošenjem prijave na natječaj, kandidati natječaja su izričito suglasni da Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split kao voditelj zbirke osobnih podataka može prikupljati, koristiti i dalje obrađivati podatke u svrhu provedbe natječajnog postupka.
 
Prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta podnose se Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika – Split, Stjepana Gunjače 3, 21000 Split u zatvorenoj omotnici s naznakom „Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu – „ne otvarati“ u roku od 15 dana od objave natječaja u „Narodnim novinama“.
 
Nepotpune i nepravodobno pristigle prijave neće se razmatrati, kandidat će o tome biti obaviješten, te se više ne smatra kandidatom prijavljenim na natječaj.
 
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava.
 
Upravno vijeće
Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika - Split

Objava, 13.5.2022.