Natječaj za zasnivanje radnog odnosa u Hrvatskom povijesnom muzeju

Na temelju članka 44. Statuta Hrvatskog povijesnog muzeja, članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama („Narodne novine“, broj 56/22), članka 4. Izmjena Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Hrvatskog povijesnog muzeja (Ur.broj: 10-6/10, od 8.11.2010. godine), članka 4. Pravilnika o radu Hrvatskog povijesnog muzeja i Suglasnosti za zapošljavanje Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske od 25. svibnja 2022. godine (KLASA: 112-01/22-01/0157; URBROJ: 532-02-01/1-22-02), muzejska ustanova Hrvatski povijesni muzej iz Zagreba, Matoševa 9, raspisuje
 
NATJEČAJ
za zasnivanje radnog odnosa u Hrvatskom povijesnom muzeju za radno mjesto:
 
Kustos/ica zbirke
- 1 izvršitelj/ica na neodređeno, puno radno vrijeme, probni rad 6 mjeseci


Uvjeti:
  • završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij – studij povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, klasične filologije (VSS) ili visoka stručna sprema sukladno propisima koji su bili na snazi prije stupanja na snagu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju („Narodne novine“, br. 123/03., 198/03., 105/04., 174/04., 02/07., 46/07., 45/09., 63/11., 94/13., 139/13., 101/14., 60/15. i 131/17.)
  • položen stručni ispit za zvanje kustosa
  • znanje najmanje jednog svjetskog jezika
Uz pisanu prijavu za natječaj kandidati/kandidatkinje dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju:
  • životopis
  • dokaz o završenom studiju (presliku diplome)
  • dokaz o položenom stručnom ispitu za zvanje kustosa (presliku)
  • elektronički zapis/potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje
  • dokaz o znanju stranog jezika (presliku potvrde škole stranih jezika ili presliku indeksa)
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (presliku domovnice)
  • uvjerenje nadležnog suda da se protiv kandidata/kandidatkinje ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci (presliku)
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
Kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja biti će pozvani na usmeni razgovor. Ukoliko kandidat ne pristupi usmenom razgovoru smatrat će se da je povukao svoju prijavu na natječaj.
O rezultatima izbora kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.
Priloženu natječajnu dokumentaciju ne vraćamo.
 
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj/oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17., 98/19. i 84/21.) uz prijavu na natječaj/oglas dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages/NG/12%20Prosinac/Zapo%C5%A1ljavanje/P
opis%20dokaza%20za%20ostvarivanje%20prava%20prednosti%20pri%20zapo%C5%A1ljavanju.pdf

 
Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Hrvatskom povijesnom muzeju za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi na natječaj te dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te privolu na dostavu obavijesti o rezultatima natječaja koja se dostavlja svim kandidatima koja uključuje ime i prezime te struku. Privola za prikupljanje i obradu osobnih podataka je uvjet za prijavu na natječaj.
Kandidat može u svakom trenutku bez objašnjenja odustati od dane privole i zatražiti prestanak aktivnosti obrade svojih osobnih podataka, o čemu će mu Hrvatski povijesni muzej izdati potvrdu.
Prikupljeni osobni podaci obrađivat će se u skladu s važećim propisima, odnosno Uredbom Europske unije 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. godine te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/18).
Opoziv privole kandidat može podnijeti osobno ili e-poštom na adresu tajnistvo@hismus.hr.
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama s naznakom «ZA NATJEČAJ– (navesti naziv radnog mjesta)» na adresu: HRVATSKI POVIJESNI MUZEJ, Matoševa 9, Zagreb. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.
 
 
Hrvatski povijesni muzej

Objava, 21.9.2022.