Natječaj za zasnivanje radnog odnosa - Državni arhiv u Rijeci

Na temelju članka 10. Statuta Državnoga arhiva u Rijeci, a u skladu s odredbama Odluke o zabrani zapošljavanja službenika i namještenika u državnim i javnim službama („Narodne novine“, broj 35/22) Državni arhiv u Rijeci raspisuje
 
JAVNI NATJEČAJ
za popunu radnog mjesta:

Arhivist u Odjelu za sređivanje i obradu arhivskog gradiva,

1 izvršitelj/izvršiteljica na određeno vrijeme (zamjena za privremeno odsutnu radnicu) s punim radnim vremenom
 
Uvjeti:

- završen odgovarajući preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij
- položen stručni ispit za zvanje arhivist;
- aktivno znanje jednog i pasivno znanje još jednog od navedenih stranih jezika: talijanski, njemački, latinski, francuski, engleski i mađarski
- napredna informatička osposobljenost i vještine

Kandidatima prijavljenim na javni poziv smatrat će se samo osobe koje podnesu pravovremenu i urednu prijavu te ispunjavaju sve formalne uvjete iz javnog natječaja. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u pozivu.

Uz pisanu prijavu na javni poziv potrebno je priložiti sljedeće dokaze u izvorniku ili preslici, kojima kandidati dokazuju da ispunjavaju formalne uvjete poziva:

– životopis,
– dokaz o stečenoj stručnoj spremi (svjedodžba),
– dokaz o državljanstvu,
– uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak, ne starije od 30 dana,
– uvjerenje o položenom stručnom ispitu za arhivista, ako je ispit položen
– elektronički zapis Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje s podacima iz matične evidencije (ne stariji od 30 dana),
– dokaz o znanju jednog stranog jezika.

Sve dokaze o ispunjavanju uvjeta kandidati su dužni dostaviti uz prijavu u preslici, a izabrani kandidat će predočiti dokumentaciju u izvorniku.
Na natječaj se mogu prijaviti i osobe koje nemaju položen stručni ispit iz arhivske struke uz obvezu polaganja stručnog ispita najkasnije u roku od 2 godine, računajući od dana zasnivanja radnog odnosa.
Na javnom natječaju ravnopravno mogu sudjelovati osobe oba spola.
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj/oglas pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ , broj 121/17) uz prijavu na natječaj/oglas dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
Kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete iz natječaja i čije su prijave potpune i pravovremene, bit će pozvani na usmeni razgovor. Izbor kandidata obavlja se na temelju razgovora s povjerenstvom.

O vremenu razgovora, kandidati će biti obaviješteni pisanim putem, elektroničkom poštom, najmanje pet dana prije održavanja istog.
Za kandidata koji se ne odazove na razgovor, bez obzira na razloge, smatrat će se da je povukao prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom.
U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti osobne podatke podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona, odnosno mobitela, adresa elektroničke pošte).

Osobni podaci koji se prikupljaju na temelju ovog natječaja, obrađuju se isključivo u svrhu ocjene prijave kandidata.
Potpunom prijavom smatra se vlastoručno potpisana prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju. Osoba koja nije podnijela pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom u postupku javnog natječaja.
Rok za podnošenje prijava je 8 (osam) dana od dana objave natječaja na oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odnosno internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se isključivo na adresu:
Državni arhiv u Rijeci, Park Nikole Hosta 2, 51000 Rijeka, s naznakom:
“Za javni natječaj za radno mjesto arhivista.”

O rezultatima natječaja svi će kandidati biti obaviješteni na isti način i u zakonskom roku.
Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.
Državni arhiv u Rijeci

Objava, 9. 12.2022.