Natječaj za zasnivanje radnog odnosa u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti

Na temelju članka 24. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (NN 128/17, 47/18, 123/19 i 66/20), Statuta Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti (URBROJ: IP-97/2021), Pravilnika o radu i sistematizaciji radnih mjesta Moderne galerije (URBROJ: IP-257/2020) i Suglasnosti Ministarstva kulture i medija na pokretanje postupka zapošljavanja na određeno vrijeme (KLASA: 112-01/22-01/0297, URBROJ: 532-02-01/1-22-06 od 5. listopada 2022.) Nacionalni muzej moderne umjetnosti raspisuje
 
JAVNI NATJEČAJ
za zasnivanje radnog odnosa u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti za radno mjesto:
 
Konzervator-restaurator - na određeno vrijeme (zamjena tijekom korištenja rodiljinoga dopusta), 1 izvršitelj/ica, puno radno vrijeme
 

Osnovni uvjeti:
  • završeno visoko stručno obrazovanje (VSS)
  • sukladno uvjetima propisanim u članku 6. Pravilnika o stručnim zvanjima za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te uvjetima i načinu njihova stjecanja (NN 104/19)
 
Posebni uvjeti:
  • znanje rada na računalu (MS Office: Word, PowerPoint, Excel)
  • znanje jednog stranog jezika
 
Uz prijavu/pismo zamolbe treba priložiti:
  • životopis (s opisom dosadašnjeg radnog iskustva)
  • dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja
  • dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice ili osobne iskaznice)
  • elektronički zapis odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne stariji od 30 dana)
  • potvrde prethodnih poslodavaca o vremenu i vrstama posla koje je kandidat/kinja obavljao/la (umjesto potvrde, moguće je dostaviti preslike prethodnih ugovora o radu s opisom posla) ili pisma preporuke
  • presliku uvjerenja nadležnog suda da se protiv kandidata/kandidatkinje ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseca),
  • preslike potrebnih dokumenata koji se navode u članku 9. Pravilnika o stručnim zvanjima za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te uvjetima i načinu njihova stjecanja (NN 104/19)
  • potvrdu o položenom stručnom ispitu za zvanje konzervator-restaurator (ako je prethodno položen)
 
* Potvrda o položenom stručnom ispitu za zvanje konzervator-restaurator nije eliminatorni zahtjev, a u slučaju izbora kandidata bez položenog stručnog ispita za zvanje konzervator-restaurator, isti će ugovorom o radu biti obvezan u roku od godine dana položi stručni ispit.
 
 
******
 
Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
U prijavi za natječaj potrebno je navesti osobne podatke prijavitelja (ime, prezime, adresu stanovanja, broj telefona/mobitela, adresu elektroničke pošte).
Dokumentaciju je potrebno dostaviti u neovjerenoj preslici, a prije donošenja odluke o odabiru kandidata, odnosno sklapanja ugovora o radu, poslodavac će od izabranog kandidata tražiti dostavu ovjerenih preslika. Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku objavom na službenim mrežnim stranicama Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti.
 
Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/a je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje pod jednakim uvjetima.
 
Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/17 i 98/19) uz prijavu na natječaj dužan/a je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
 
Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u prijavi na natječaj te dokumentaciji dostavljenoj s prijavom, u svrhu odabira kandidata te privolu na objavu obavijesti o rezultatima natječaja koja se dostavlja svim kandidatima koja uključuje ime i prezime te struku. Privola za prikupljanje i obradu osobnih podataka je uvjet za prijavu na natječaj.
Opoziv privole kandidat može podnijeti osobno ili e-poštom na adresu nmmu@nmmu.hr.
 
Prikupljeni osobni podaci obrađivat će se u skladu s važećim propisima, odnosno Općom uredbom o zaštiti podataka od 27. travnja 2016. godine između Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18).
 
Nacionalni muzej moderne umjetnosti pridržava pravo dodatnih testiranja odnosno razgovora s kandidatima. Poziv na pisano testiranje ili razgovor, prijavljeni kandidati dobit će putem e-maila.
 
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija i na mrežnim stranicama Muzeja, na e-mail adresu: nmmu@nmmu.hr, s naznakom predmeta: „Za javni natječaj za zasnivanje radnog odnosa – (navesti naziv radnog mjesta)“.
Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

                                                                                                         
Nacionalni muzej moderne umjetnosti
 
Objava, 21.10.2022.